anadoluverumelimedya.com

ABD Dışişleri: Belgeler iade talebi sayılamaz

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’den Fethullah Gülen’e dair gönderilen belgelerin incelenmesine devam edildiğini açıkladı. Bakanlık sözcüsü, sözkonusu belgelerin iade talebi sayılamayacağını ifade etti.
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken’in, Türkiye’nin WashingtonBüyükelçisi Serdar Kılıç ile görüştüğünü aktaran ABD Dışişleri, görüşmede muhtemel iade talebinin yanı sıra pek çok diğer konunun görüşüldüğünü ifade etti.

Reklam alanı

Beyaz Saray, aynı gün birkaç saat önce yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama‘nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştüğünü ve 15 Temmuzdarbe girişimine dair soruşturmada Türkiye’ye mümkün olan desteği vermeyi teklif ettiğini ifade etmişti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkesinin darbe girişimiyle ilgili soruşturmada Türkiye’ye yardım edeceğini açıklarken Ankara‘ya Fethullah Gülen’in darbeyle bağlantısı olduğunda dair kanıtları kendilerine ulaştırması çağrısı yaptı. Lüksemburg’da açıklama yapan Kerry, Türkiye’den henüz resmi bir iade talebi almadıklarını söylerken, “Tahminimiz Sayın Gülen ile ilgili bazı sorular gündeme gelecektir” dedi.

Kaynak: Reuters

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.