anadoluverumelimedya.com

Putin’in danışmanı Dugin: Kalkışmayı Kemalist kuvvete karşı Amerikancı kuvvet yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı Aleksandr Dugin, darbeye Rus jetini düşürenlerin kalkıştığını söyledi. Dugin, Washington ve Gülen’in, Kemalistler sayesinde Ankara-Moskova hattının düzelen ilişkilerinden rahatsız olduğunu söyledi. Rus yetkili, “Türk vatanseverler darbeyi bastırdı. Artık Türkiye’yi Moskova’yla arayı düzeltmekten hiçbir güç alıkoyamaz” dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in özel temsilcisi olarak geçen hafta Türkiye’ye gelen stratejist Aleksandr Dugin, darbe girişimine karşı çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

Reklam alanı

“ÇATIŞMANIN TARAFLARI KEMALİSTLER İLE GÜLEN”

Darbe girişimini ABD ile Gülen Cemaatinin yaptığını söyleyen Dugin, ABD’nin amacı ilişkileri düzelten Moskova ve Ankara’nın arasını açmak dedi. Dugin, “Bu cemaatin lideri karargahını Amerika’dan yönetiyor, kontrolünü de Türkiye’ye sızan bağlantıları sayesinde yapıyor” ifadesini kullandı. Dugin, “Uçağın düşürülmesi ve pilotun öldürülmesi jeopolitik bir entrika aracı. O zamanlarda Amerika’nın Erdoğan’ın yerine getirmek istediği ve koruduğu Davutoğlu’nun itibarı Rusya sayesinde sallandı. Bu yüzden Türkiye’de iki güç ortaya çıktı. Biri Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesini isteyen ve Erdoğan’ı özür dilemeye iten Kemalistler; diğeri ise Amerikan yanlısı Gülen Cemaati.” dedi.

“NATO’DAN ÇIKMAK İSTİYORLAR”

Katehon adlı internet sitesine konuşan Dugin, Kemalistlerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Avrasya siyasetine döndürmeye çalıştığını ve bu da Türkiye için son şans olduğunu söyledi. Dugin, “Birçok Türk siyasetçi bana NATO’dan çıkma ve güvenlik konularında Moskova’yla yakınlaşmak istediklerini söyledi. Öyleyse Amerika’nın tek bir seçeneği kalıyordu: Darbe. Bu Amerikan yanlısı güçlerin başarmaya çalıştıkları bir şey” dedi.

Darbe gecesi belirsizlik yaşandı ama Türk vatansever güçlerin sabaha karşı darbeyi bastırdı. Şimdi Türkiye’yi NATO’dan ayrılmaktan, Moskova’yla arayı düzeltmekten, hükümeti devirmek isteyenlerle ilişkiyi kesmekten hiçbir güç alıkoyamaz.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.