anadoluverumelimedya.com

Genelkurmay’dan İLK RESMİ AÇIKLAMA!

GENELKURMAY BAŞKAN VEKİLİ’NDEN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Ümit Dündar, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, “Türkiye maalesef kendi meclisini, kendi kurumlarını bombalayan, kendi vatandaşına kurşun sıkan bir grubun cinnetine şahit olmuştur” dedi.

Reklam alanı

ÇOK SAYIDA KOMUTAN BİLİNMEYEN YERLERE GÖTÜRÜLDÜ

15 temmuz 2016 tarihinde saat 22:00 sularında Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, muhtelif şehirlerinde emir komuta zinciri dışında, bir askeri hareketlilik başladığını söyleyen Dündar, “Kısa sürede yapılan bir değerlendirme sonucunda bu hareketliliğin TSK içinde yuvalanmış olan çeşitli rütbelerden bir grup asker tarafından başlatılan darbe girişimi olduğu anlaşılmıştır.

Genelkurmay karargahında ve diğer görevlerdeki çok sayıda komutan, darbe teşebbüsünde bulunan kişiler tarafından ele geçirilerek, ilk anda bilinmeyen yerlere götürülmüşlerdir.Ankara ve İstanbul yanında çeşitli şehirlerimizde devlet kurumlarını ve yönetimi ele geçirmeye yönelik faaliyetler tespit edilmiştir” diye konuştu.

HALK DEVLETE VE CUMHURİYET SAHİP ÇIKTI

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve bazı Zırhlı Birlik unsurlarının ağırlıklı olarak bu darbe girişiminin içinde yer aldığının tespit edildiğini söyleyen Orgeneral Dündar, ” Bu darbe teşebbüsü, TSK emir ve komuta zinciri tarafından ilk andan itibaren reddedilmiştir. Bu durum darbecilerin medya ve internet gibi enformasyon araçlarıyla giriştikleri algı operasyonunu kısa sürede çökertmiştir.

Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, TBMM üyelerimiz, TSK ile tam bir dayanışma içerisinde, demokrasinin, hukuk devletinin yanında yer alarak bu darbe girişimini önlemişlerdir.

Darbe teşebbüsünün anlaşılmasından itibaren, milletimiz sokaklara inerek, tankların önüne geçerek, meydanı darbecilere bırakmayarak demokrasimize ve Cumhuriyetimize sahip çıkmışlardır. Gerek emniyet teşkilatımız, gerekse savcılarımız, gerekli tedbirleri süratle alarak sürecin önünü geçmişlerdir” ifadesini kullandı.

MİLLET BU ALÇAKLIĞI UNUTMAYACAKTIR

Devletin ve milletin el ele vererek tarihi bir darbe girişimini akamete uğrattığını söyleyen Genelkurmay Başkanvekili Orgeneral Ümit Dündar, “Ancak bu girişim sırasında Türkiye maalesef kendi meclisini , kendi kurumlarını bombalayan, kendi vatandaşına kurşun sıkan, bir grubun cinnetine şahit olmuştur.

Ülkesini koruması için kendisine emanet edilen silahları, kendisine çevirenlerin sergilediği alçaklığı, bu millet asla unutmayacaktır. Azim ve kararlılıkla devletine sahip çıkan milletimizin, her bir ferdine şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimizin asla endişesi olmasın ki, Türkiye darbeler ve cuntalar dönemini bir daha açılmamak üzere kapatmıştır” dedi.

90 ŞEHİT VAR

Darbe teşebbüsü sırasında şuana kadar tespit edilen 41’i polis, 2’si asker, 47’si sivil olmak üzere toplam 90 kişinin şehit olduğu bilgisini veren Orgeneral Dündar, yaralıların sayısını da 1154 olarak açıkladı.

1563 DARBECİ TUTUKLANDI

Şuana kadar darbe teşebbüsüne karıştığı tespit edilen Ankara’da Jandarma Okullar Komutanlığı görevini yürüten Tümgeneral Sadık Köroğlu ve İstanbul’da ikinci zırhlı tugay komutanlığı görevini yürüten Tümgeneral Özkan Aydoğdu başta olmak üzere, toplam 1563 askerin tutuklandığını söyleyen Dündar, ” Yine şu ana kadarki tespitlerimiz ışığında, darbe teşebbüsü içerisinde yer alanlardan 104 kişi ölü olarak ele geçirilmişlerdir.

Türkiye bu ihanet teşebbüsünün üstesinden gelerek, demokrasiye ve hukuk devletine olan bağlılığını tüm dünyaya göstermiştir. TSK olarak darbeye karışan herkesle birlikte paralel devlet yapılanması mensuplarının tamamını ordumuzdan temizlenmesi konusunda kararlı olduğumuzu açıklıkla ifade etmek isterim. Devletine ve milletine ihanet eden hiç kimse cezasız kalmayacaktır” diye konuştu.

SİYASİ PARTİLERE VE MEDYAYA TEŞEKKÜR

“TSK demokratik hukuk devletinde olması gerektiği gibi milletinin emrinde bir kurum olarak çalışmaya devam edecektir” diyen Orgeneral Dündar , “Demokrasi ve milli iradeye sahip çıkan tüm siyasi partilere ve medya kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum” ifadesini kullandı.

“DİĞER KOMUTANLARLA İLGİLİ BİLGİ VEREMEM”

Genelkurmay Başkanının bazı komutanların rehin alındığı yönündeki bilgilerin doğru olup olmadığı şeklindeki bir soruya yanıt veren Orgeneral Dündar, “Genelkurmay Başkanımız görevine başlamış durumda. Diğer komutanlarımızdan herhangi bir bilgi vermem mümkün değil, şu anda temas kuramadığımız komutanlarımız içerisinde Veysel Kösele bulunmaktadır” dedi.

Dündar şu ana kadar da sadece Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la temas kurduklarını da sözlerine ekledi.

DHA

sarızeybek

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.