anadoluverumelimedya.com

Nusret Güner’in haykırışı yerini buldu

İzmir’de beraatle sonuçlanan Askeri Casusluk davasında, yüzlerce subayın hayatını karartan “Kumpas” soruşturmasına imza atan savcı Zafer Kılınç’a yargılama izni çıktı. Savcının, Oramiral Güner’in kızı hakkındaki fişleme kayıtlarını iddianameye koyması yargılama gerekçesi oldu.

Reklam alanı

TSK MENSUPLARINI İTİBARSIZLAŞTIRMA

Kılınç hakkındaki soruşturmayı tamamlayarak yargılama izni isteyen HSYK Başmüfettişinin raporunda, çarpıcı suçlamalar yöneltildi. Raporda, yargılama izni taleplerinden bazıları şöyle sıralandı:

ŞEREF VE ONUR

“Mesleğin şeref ve onurunu bozan ve mesleğe olan saygı ve güveni zedeleyen nitelikte hareket ederek, başta TSK olmak üzere bir kısım kamu kurumları ile buralarda görev yapan kamu görevlilerini itibarsızlaştırma gayesiyle soruşturma yürütmek, usul ve yasaya aykırı işlemler tesis etmek.

ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ

Ele geçirilen dijital materyallerde yer alan kişisel bilgi mahiyetindeki fişleme kayıtlarını, tahkik etmeden peşinen doğru kabul ederek iddianameye açıkça yazıp, dosyadaki tarafların itibarsızlaştırılmasına neden olmak… Anayasa ile teminat altına alınan özel hayatın gizliliği hakkını ihlal etmek…

GÜNER VE KIZI

Nusret Güner ve kızı ile ilgili, doğruluğu tahkik edilmeyen dijital belgeler içinde yer alan fişleme kayıtları ile ilgili ve eve kamera yerleştirdiği ifade edilen Astsubay M.K. hakkında tahkikat dahi yapmadan, yürütülen soruşturmanın konusu ile ilgisi olmadığı halde, kamuoyunca tanınan bir komutanı, toplum nazarında itibarsızlaştırma adına kendisi ve kızı ile ilgili fişleme kayıtlarını sansürsüz biçimde iddianameye koymak”

ONLARIN ÇOCUĞU YOK MU?

Balyoz ve casusluk davasında yaşananlara tepki olarak istifa eden emekli Oramiral Güner’in eşi Fatma Güner, kızının fişleme kayıtlarının Savcı Kılınç tarafından iddianameye konulmasına, “Çocuğumun iddianamede adının verilmesi yakışmıyor. Herkesin çoluğu-çocuğu var. Hiçbir şeyden habersiz olan çocukların, isimlerinin iddianamelerde geçmesi kabul edilecek bir şey değil. Böyle bir olaya her anne baba tabii ki fazlasıyla üzülür. Acaba, o isimleri iddianameye yazanların çocukları, vicdanları yok mu?” sözleriyle tepki göstermişti.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.