anadoluverumelimedya.com

MHP Genel Başkan Adaylarından Sürpriz Hamle

Olağanüstü kongreyi toplamak için 7 ay önce başlattıkları girişim mahkemenin usulsüz ihtiyati tedbir kararı ve genel merkezin aldığı kongre kararından geri dönmesi üzerine tıkanan MHP Genel Başkan adayları hukuki süreci izlerken bununla beraber B planını da uygulamaya koydu.

11 Temmuz’daki buluşmalarında olağanüstü kongreyi toplamak için bütün yolları deneme kararı alan Genel Başkan adayları olağanüstü kurultay için delegeler arasında 2. imza seferberliğini başlattı.
Reklam alanı

 

İlk girişimde Genel Merkez’e 548 delegenin imzası sunulup olağanüstü kongre talebinde bulunulmuş, ancak bu talebin reddedilmesi üzerine yargı yoluna gidilmişti. Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin ‘kongre toplansın kararı’ ve bunu Yargıtay’ın onaması ile devam eden hukuki mücadele sonunda 19 Haziran’da yapılan tüzük kurultayı hakkında Üst Kurul Delegesi Cemal Enginyurt’un, usülsuz MHP Genel Merkezi’ni dava etmesi üzerine Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi ihtiyati tedbiri kararı almış, MHP Genel Merkezi ise aldığı kongre kararından geri dönmüş, böylece olağanüstü kongre yapılamamıştı.

 

Gelinen noktada yeni bir yol haritası izlenmesi konusunda mutabık kalan MHP Genel Başkan adayları devam eden hukuki süreci dikkatle takip etmenin yanı sıra vakit geçirmeden 2. kez delegeden imza toplayıp süreci yeniden başlatma kararı aldı. Bu mutabakat sonrasında Çarşamba sabahı itibarıyla bütün Türkiye’de aynı anda imzalar toplanmaya başlandı.

 

İmzalar Bu Defa Tek Havuza

 

Yeniden imza toplama sürecinin başlatılması delegeler ve partililer arasında heyecanla karşılandı. Genel Başkan adaylarının her türlü engele rağmen mücadeleyi sürdürme kararına delege ve tabanın 2. imza toplama seferberliğine birincisinden daha büyük ilgi gösterdikleri öğrenildi.

 

İmzaların toplanmasında ise bu kez farklı bir yöntem kullanılıyor. Her aday delegelerden kendi adına değil, olağanüstü tüzük kurultayı yapılması için imza toplayıp bunları ortak havuza gönderiyor. Yeni imza toplama yönteminin Genel Başkan adayları arasındaki ortak amaç için güç birliğini de göstermesi delegeler arasında memniyetle karşılandı.

 

Daha önce yürütülen imza toplama sürecinde, delegelerden adaylar adına imza toplanmış ve bu durum süreç içerisinde birçok aksaklığa yol açmıştı.
İkinci kez imza toplanmasına delegelerin aşırı arzulu olmasının yüksek sayıda imzaya ulaşılmasına yol açması bekleniyor.
Daha önceden emsal karar bulunduğu için bu defa olağanüstü kongrenin kısa sürede toplanabileceği de gelen bilgiler arasında.

 

İki Heyet Kuruldu

 

Bu arada MHP’nin 4 Genel Başkan adayı, olağanüstü kurultay toplanana kadar siyasi ve hukuki işlerini yürütmeleri için 2 temsil heyeti kurdu. Genel Başkan adaylarının, her birinin temsilcisi olarak “siyaset kurulunda” yer alacakların isimleri de belirlendi.

 

Buna göre; Sinan Oğan Hakan Erdem’i, Meral Akşener Seyfettin Yılmaz’ı, Ümit Özdağ Ercan Koç’u, Koray Aydın Halil İbrahim Onal’ı görevlendirdi. Yeni sürecin sekreterya ve koordinasyonu genel Başkan adaylarından Sinan OĞAN tarafından yürütülüyor.
haber3hilal
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.