anadoluverumelimedya.com

Ömer Faruk Saydam Paletli Yüzme’de altın madalya kazandı

Fransa’daki Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası‘nda 100 metre su üstü mono palette sınıfında altın madalya kazanan Ömer Faruk Saydam ve Milli Takım kafilesiTürkiye’ye döndü. Ömer Faruk Saydam’ın, bu başarısıyla bir ilke imza atarak paletli yüzmede Türkiye’ye ilk kez dünya şampiyonluğu getirdiği belirtildi.

Reklam alanı

Fransa’nın Annemasse kentinde 28 ülkeden 240 sporcunun katıldığı şampiyonada Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonu olan 17 yaşındaki Ömer Faruk SaydamAtatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada amacının gelecekte büyüklerde de şampiyon olmak istediğini belirterek , “ Dapa büyük başarılar için çok çalışmamız lazım. Hocalarımızın eşliğinide devamlı olarak çalışıyoruz. Başarılarda mutlaka büyükler de gelecektir”dedi.

Türkiye Sualtı Sporları Milli Takımı Reşit Çevir ise yaptığı açıklamada,” Ömer, 100 metre su üstü mono palet disiplininde şampiyon oldu. Ömer’in bu başarısı, paletli yüzmede kazandığımız ilk dünya şampiyonluğu. Müthiş heyecanlı ve mutluyuz. İsmini bu spora altın harflerle yazdırdı. Aynı disiplinde 50 metre mesafede de yarıştı ve dünya üçüncüsü oldu” dedi.

hürriyet

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.