anadoluverumelimedya.com

AKP, TERÖRLE MÜCADELEYİ KENDİ SİYASİ PROJESİ İÇİN KULLANMAKTADIR

Neriman Fidan Gündem analiz programında terörün kaynağı, terörle mücadele ve Türkiyenin Ortadoğu politikası ve terörle mücadele açmazlarını değerlendirdi.

Neriman Fidan’ın Gündem Analiz parogramındaki açıklamalarından satırbaşları.

Reklam alanı

TERÖRÜN ARTMASI ORTADOĞUYA YAPILAN MÜDAHALE İLE İLİŞKİLİDİR.

TÜRKİYE’DEKİ TERÖRÜN YÜKSELMESİNİN SEBEBİ AKP’NİN ORTADOĞU POLİTİKASIDIR.

AKP’nin 1 Mart tezkeresi sürecinde başlattığı, Türkiye’yi bölgeye müdahale eden koalisyon güçlerinin içine sokan Ortadoğu politikasının sonucu terör bugünkü seviyeye yükselmiştir.

PKK sadece çözüm sürecinin sağladığı avantajlar yanında, koalisyon güçlerinin IŞID karşısında PKK’yı silahlı güç olarak desteklemesi si dolayısı ile bugünkü gücüne ulaşmıştır.

Yani PKK’nın bugün bitirilemeyişinin sebebi sadece çözüm süreci ile açıklanamaz. Sayın Onur Öymen’in ısrarla ifade ettiği gibi,Terörün uluslararası boyutu göz  ardı edilmemelidir.

AKP, TERÖRLE MÜCADELEYİ KENDİ SİYASİ PROJESİ İÇİN KULLANMAKTADIR.

Bunca can yakıcı olaya ve terörle mücadele devam ederken, AKP nin Yeni Anayasa ve Başkanlık rejimi ısrarı , aynı zamanda yapması gerekenleri tamamen yapmaması ve terörle mücadeleyi propaganda aracı olarak kullanması; AKP’nin terörle mücadeleyi kendi siyasi projesini hayata geçirmek için kullandığının en güçlü kanıtıdır.

Unutulmamalıdır ki, Başkanlık rejimi eyalet sistemi (özerklik – federasyon) ile birlikte paket halinde gelmektedir.

Son yargı operasyonu kapsamında özel şirketlere kolluk gücü yetkisi verilmesi ve bölge mahkemelerinin hayata geçirilmesi bu projede kararlıkla yüründüğünün işaretdir.

AKP’ye terörle mücadele amacıyla koşulsuz destek veren milliyetçilerin bu gerçekle yüzleşmesi ve AKP’nin terörle mücadele politikasını denetlemesi gerekmektedir.

MHP KURULTAYI 

MHP’nin olağanüstü kurultayı ile muhalif grubun genel merkezi by pas edilmeye kalkması siyaseten ve hukuken mümkün değildir.

Anamuhalefetin terör konusundaki karşıklığı, MHP’nin iç çatişması AKP’nin siyasi projesinin muhalefetsiz yürütülmesi için isteği iklimi  yaratmaktadır.

Özellikle terörle mücadele politikası gereği AKP ‘ye koşulsuz destek veren Milliyetçi kesimlerin AKP nin terörle mücadele politikasını kendi siyasi projesini gerçekleştirmek için kullandığı gerçeği ile yüzleşmesi gerekir. Bu sebeple bu kesimlerin AKP nin terörle mücadele politikasını denetleme sorumlulukları olduğunu hatırlatmalıyız.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Neredeyse her saat kapsamlı bir terör saldırısı altındayız. Türkiye bütünüyle saldırı altındadır. Hedeftedir. Bu topyekün saldırıya karşı yine ülke olarak Türkiye olarak topyekün bir mücadele yürütmeliyiz. Bu mücadele kararlı, kapsamlı olması gerekiyor. Mevcut hükümeti de bu hadiselere birinci derecede odaklanıp kendi siyasi çıkarlarına yönelik çalışmaları bir tarafa bırakması ve milletin gündeminde olmayan başkanlıktı vs. bu yola baş koyduk söylemlerini terk etmesini bekliyorum.” Açıklaması bu anlamda olumlu bir gelişmedir.

İKTİDARIN TERÖRLE MÜCADELE POLİTİKASININ DENETLENMEYE İHTİYACI OLDUĞU AÇIKTIR.

bU DURUM AKP’YE TESLİM OLMADAN TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA KARARLI BİR TUTUMU GEREKTİRİR.

Bu yönde uyarı ve tepkilerin devam etmesini bekliyoruz.

Terörle ilgili uluslararası işbirliği şart. Ancak terör örgütlerine karşı başka bir terör örgütünü kullanma anlayışına dayanan bir ikiyüzlü tutumun Ortadoğu’yu terör bataklığı haline getirdiği görülmelidir. Bu bataklığın en yakınındaki Türkiye,  yönetenlerin kendi siyasi tercihleri sonucu  bu bataklığın içine sokulmuştur.

Terörle mücadele döneminde , terörle mücadele adına devleti yönetenler, artık siyasi projelerini bir kenara koyup terörle mücadele eden güvenlik güçlerine siyasi kararlarla destek vermelidir.

Terörün destek bağlarını kesilmesi önemlidir.

  1. Kuzey Irak’taki  terörün ana karargahı bertaraf edilmelidir. Bu konuda diplomatik önlemler deverye sokulmalı ve Irak – Kuzey Irak ekonomik işbirlikleri gözden geçirilmelidir.
  2. Suriye – Türkiye sınırı kapatılmalı ve geçişler kontrol altına alınmalıdır. Türkiye sınırlarını kapatması durumunda Türkiye’nin Suriye topraklarında kurulmasını talep ettiği güvenli bölge kurulması mümkün olabilir.
  3. Türkiye Suriye’deki savaşa taraf olmaktan vazgeçmelidir Ve ülkede bu savaşa taraf yabancı unsurları engellemelidir. Türkiye’nin sorumluluğu öncelikle kendisine yönelen terörist tehditleri bertaraf etmek, gereken güvenlik önlemlerini almaktır.
  4. Türkiye Suriye ve Oradoğu politikası gereği uluslarası işbirliği yaptığı ülkelere aracılık yapmaktan vazgeçmeli ve kendi güvenliğini sağlama konusunda gereken adımları atmalıdır.
  5. Terör siyasi destek – propaganda faaliyetlerinin sonlandırılması için yasaların emrettiği önlemler alınmalıdır. Dokunulmazlıklar konusunda kıyamet koparanlar, dokunulmazlığı olmayanları unutmamalıdır.

onlinemedya.press

görsel: karşıyakahaber

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.