anadoluverumelimedya.com

400 bin öğretmen adayı şokta!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın bu yıl Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmayacağını açıklaması atama bekleyen 400 bin öğretmen adayında ciddi travmalara neden oldu.

Reklam alanı

Milli Eğitim Komisyonu Üyesi CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, öğretmen adayları içerisinde intihar mesajları gönderenler bulunduğunu belirtti.

 

İNTİHAR MESAJI GÖNDEREN VAR

Öğretmen adaylarının, ağustosta atama var diye işe girmediğini, işinden ayrılarak KPSSdershanesine gittiğini aktaran İrgil, “KPSS’ye girdi, masraf etti. Şimdi, bunların içerisinde çok ciddi psikolojik sorun yaşayanlar ve ciddi sıkıntıya girenler var.

 

İKİ KİŞİNİN DUDAĞI ARASINDA

İçlerinde bayağı ciddi sayıda da intihar mesajı gönderen öğretmen var. Bu yanıltmadan, yanlış planlama ve öngörüsüzlükten dolayı bir tane öğretmen adayı intihar ederse herkes sorumlu olur” dedi.

Bakan Yılmaz’ın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki öğretmen açıklarını kapatmak için sözleşmeli öğretmen sistemi getirileceğini söylediğini hatırlatan İrgil, “Buna göre, 5 yıl bölgede görev yapan sözleşmeli öğretmen kadroya alınacak, 8. yılda başka bir bölgeye tayin olacak. Doktorlara bile 2 yıl mecburi hizmet var. Üstelik sözleşmeli, ne olacağı belli değil, iki kişinin dudağının arasında. 2-3 yıl sonra başka birbakan gelince ne olacak? Bu çocuklar o zaman açıkta kalacaklar” ifadelerini kullandı.

 

70 BİN SÖZLEŞMELİYE 1200 TL

CHP’li İrgil, sistemin son derece karışık olduğunu anlattı. “Hem öğretmen açığı var deniliyor hem de 70 bine yakın ücretli öğretmen, ayda 1200 civarında bir maaşlasendikal haklardan mahrum, güvencesiz olarak istihdam ediliyor. Büyük bir kaos ve karmaşa var. Bir ihale yasası bir de Millî Eğitimin kuralları bu kadar değişti” diye konuştu.

 

LİYAKAT YERİNE SENDİKA ÜYELİĞİ

MEB içerisinde yapılan idareci ve müfettiş atamalarını da eleştiren CHP MilletvekiliCeyhun İrgil, “İstanbul’da bir sınav yapılıyor. Ardından 100 atama gerçekleştiriliyor. Atananların tamamı Eğitim Bir Sen üyesi. Sadece 2 veya üç kişi sendika üyesi değil, onlar da öyle kurtarmışlar. Bu kabul edilebilir bir durum mu” ifadelerini kullandı.

ideallhaber

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.