anadoluverumelimedya.com

Kaynayan siyaset

Dün akşam saatlerine doğru telefonumuz çaldı. Telefonun ucunda Adalet Partisi’nin üst düzey sorumlularından çok değerli bir isim vardı. Önemli açıklamalar yaptı. Yaklaşık 10 dakika süren telefon görüşmesinde anlattığı önemli şeyler dikkate değerdi.

Reklam alanı

 

ADALET PARTİSİ YENİDEN NEDEN KURULDU
Adalet Partisi’nin geçmişini Türk siyasi tarihindeki yerini bilmeyen var mı? General Ragıp Gümüşpala ve ardından 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in sürüklediği bir siyasal hareket. Merhum Demirel’in AP için ‘kurun’! vasiyeti de çok önemli bir ayrıntı. ‘İsmi kaybolmamalıydı’! diyor üst düzey yönetici, ‘Biz bu noktada ilk adımı attık’ diye de ekledi.

 

SİYASET TIKANDI
Adalet Partisi yeni logosuyla, yeni heyecanıyla, kadrosuyla Türk siyasetine soluk getirmeye hazırlanıyor. Genel ve kesin kanı şu: Muhalefet yok, iktidarın bunca yanlışına rağmen alternatif yok. Siyaset tıkandı. Sokağın, caddenin, insanın, ülkenin nefes almaya ihtiyacı var, Adalet Partisi yeni jenerasyonuyla bu iddialı yarışın içinde yerini almalıydı.

 

YÜZDE ELLİ ÖRGÜTLENME TAMAM
Adalet Partisi Türkiye’nin neresinde derseniz, ciddi bir örgütlenme var. Tek tek saymayalım ama büyük şehirlerde örgüt canhıraş şekilde teşkilatlandı. Adalet Partisi ben parti oldum haydi demiyor; sabredecek, pişecek ve zamanı geldiğinde tetiğe basacak.

 

 

GENEL BAŞKAN ÖNEMLİ BİR BİLİMADAMI VE SİYASETEİN BAŞLIKLARINA HÂKİM
Adalet Partisi’nin genel başkanı Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin saygın isimlerinden. Samsun Çarşamba nüfusuna kayıtlı Prof. Dr. Vecdet Öz. Prof. Öz, kendi tıp alanına sahip olduğu kadar siyasetin tüm başlıklarına da hakim. Gördüğümüz kadarıyla mütevazı bir duruş sergiliyor. Medyatik olmaktan çok medyanın merak ettiği bir siyaset adamı olmayı yeğliyor. Adalet Partisi’nin emekleme sürecini geçirmesini bekliyor anlayacağınız. Ne ki bu parantez Adalet Partisi’nin önümüzdeki günlerde çok daha fazla öne çıkacağını gösteriyor, işaretler o yönde..

 

 

KARİZMAYA ETİKETE DEĞİL SAMİMİYETE İHTİYAÇ VAR
Adalet Partisi’nin filizlenmeye başlaması ulusal medyada da eski isimlerin siyasete soyunacağına dönük haber başlıklarıyla süslenmeye başlandı. Adalet Partili yönetici işte bu duruma fena içerliyor. Diyor ki, ‘Bizim etikete ve tükenmiş karizmaya ihtiyacımız yok. Karizma derken bitmiş, tükenmiş bir siyaset duruşu sergileyen ölü toprağın partinin üstüne atılmasını istemiyor. Birkaç ay olsa da bu uğurda yani Adalet Partisi’nin kurulmasına emeği geçen herkesin çok ciddi emeği alınteri var. Türk siyaset mutfağında pişen bu yemeğin misafirler tarafından alıp götürülmesine karşı duruyor. Evet, misafir gelsin ama lokmalar eşit şekilde bölünsün istiyor Adalet Partililer.

 

 

YIKMAYA DEĞİL YAPMAYA GELİYORUZ
Telefondaki ses, devam ediyor, Adalet Partisini anlatıyor..
‘Adalet Partisinin duruşu bellidir. Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, milliyetçi muhafazakâr bir yapısı var. Sözlerimizin başında da söyledik. Siyaset tıkandı. AK Parti yoruldu, alternatif olmadığı için yerinde duruyor. AK Parti ülke çıkarlarına ciddi zararlar verdi, son dönemde uygulanan akıl almaz politikalar bu ülkenin bir nefes almaya ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Adalet Partisi herkesi kucaklayacak. Biz yıkmaya değil yapmaya geliyoruz.’

 

 

BAYRAM SONRASINA DİKKAT
Son mesajalr önemli. Adalet partisi bu kadar iddalıyken ne zaman gerçek yüzünü gösterecek diye bir soru yöneltiyoruz. Cevap net: ‘Bayram sonrasını bekleyiniz, hakikaten çok güzel gelişmeler yaşayacağız. Adalet Partisi merkez sağda yeni bir alternatifin adresi olarak dönüyor’

 

Teşekkür ederek ayrılırken aklımıza ertelenen MHP kongresi geliyor. AKP cephesi MHP’nin yeniden toparlanıp kendisine rakip olacağı korkusunu acaba yanlış mı hesaplıyor diyerek bir başka parantez açıyoruz. Bir başka soru da şu; AKP, MHP’yi  bırakıp acaba AP’yi takip etmeli? Bekleyip göreceğiz…

gundogumu.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.