anadoluverumelimedya.com

Bayramlaşma

Haberlerde okuduk. MHP’de saat 14.00’de bayramlaşma var diye. Sonra yine okuduk. Akşener Anadolu Oteli’nde aynı saatte bayramlaşacak diye. Sonra o saat biraz ileri alındı. Galiba 16.00 oldu. Sonra yine okuduk, Akşener’in bayramlaşması esnasında kavga çıkmış, provokatörler varmış, polis havaya ateş açarak kavgayı sonlandırmış.

Reklam alanı

Bu haberler çok iç açıcı olmasa da, alışılmışın çok dışında haberler değil. Ancak son haftalarda MHP’de yaşananlar bu ülkede büyük bir eksikliğe işaret ediyor.

Konuyu kısaca hatırlayacak olursak.. Mhp’de yönetimin tavrı son yıllarda sürekli insanları şaşırtıyordu, ve bu durum da gazetelere haber oluyordu. Sanki Bahçeli ve ekibi her durumda Akp’ye destek veriyor gibi duruyordu, ama insanlar böyle bir şey olabileceğini tasavvur etmekte zorlandıklarından “bir bildikleri var herhalde” diye düşünmeye çalışıyorlardı. Ancak bu tavır sürekli böyle devam edince Mhp içinde de sabırlar taştı ve tüzükte bir madde değiştirilmek istendi. Bunun için delegelerin belli bir yüzdesinin bunu istemesi gerekiyordu, istediler, gerekenin 2 mislinden fazla imza toplandı. Çeşitli şikayetler sonrası iş Yargıtay’a kadar gitti, ve Yargıtay “bu kadar imza ile bunun çoktan yapılabilmesi gerekirdi, madem yapılmadı, o zaman ben bir heyet tayin ediyorum, onlar bu konuyu halletsin dedi. O ekip adım adım hareket ederek Kurultay’ı gerçekleştirdi.

Sonra ortaya Gemerek diye bir mahkeme çıktı, ve “hayır, yapamazsınız” dedi. Bu konu halloldu. Sonra tekrar Genel Merkez “Sürprizim var o kendini bilmezlere” şeklinde bir şeyler söyledi, ve başka bir takım mahkemeler ortaya çıkıp “hayır, yapamazsınız” filan diyorlar yeniden.

Soruyoruz, eğer o mahkemelerin yetkisi yoksa, buna rağmen bir takım kararlarla ortaya çıkıyorlarsa, bunun o mahkemeler için bir yaptırımı yok mudur?

Bu konular o kadar karışık mıdır ki, uzman hukukçuların inceleyerek yaptıkları hareketlerde bir hata olsun?

Burada bir mekanizma mı eksiktir?

Bu kimin sorumluluk alanındadır? Baro’nun mu, HSYK’nın mı, A ya da B Yüksek Mahkemesinin mi?

Birileri işini eksik yapıyor, ve ülkemin vatandaşlarını mağdur ediyor şeklinde bir görüntü var. Mhp genel başkan adayları bu ülkenin vatandaşlarıdırlar, hepsi ne yaptığını bilen, vatanını seven, mücadeleci kişiliklerdir, ve birilerinin ihmali yüzünden, demokratik bir ülkede demokrasi sıkıntısı çekmektedirler.

Bu durumu izleyen bizler de aynı sıkıntıyı çekmekteyiz.

Diyoruz ki, parti ayırımı yapmadan, hukuk rezaletlerine izin vermeden, eğer ülkemiz hukuk sisteminde bir eksiklik varsa onun adını koyarak, çözüm odaklı ve çabuk, hiç beklemeden hareket edelim.

Vicdan ve vatan bilinci bunu gerektirir. Özellikle de konu ile ilgili olan herkes için öncelikli olarak..

Anadolu ve Rumeli Medya

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.