anadoluverumelimedya.com

16 adanın işgaline göz yumulmasına suç duyurusu

Ergenekon Davası’nda 3 yıl 9 ay hapse mahkum edildikten sonra bozma kararı üzerine yenilenen yargılamada beraat eden Mahir Akkar, Yunanistan’ın, Türkiye egemenliğinde bulunan Ege’deki 16 adayı işgal etmesine göz yumulmasına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Reklam alanı

ERDOĞAN VE GÜL DE ŞÜPHELİ

Akkar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Eski İçişleri Bakanları Abdülkadir Aksu, Osman Güneş, İdris Naim Şahin, Muammer Güler ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk’ün şüpheli olarak yer aldığı dilekçesini Ankara Başsavcılığına verdi.

AB’YE UYUM İÇİN…

Dilekçede, şüphelilerin TCK’nın 302. Maddesindeki “Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırma” suçunu işledikleri öne sürüldü. Yunanistan’ın Ege’de bulunan ve mülkiyeti Türkiye’ye ait olan 16 ada ve bir kayalığı işgal ederek yerleşime açtığı kaydedilen dilekçede, AKP hükümetinin Avrupa Birliği uyum politikalarına zarar gelmemesi için vatan topraklarının işgaline göz yumdukları belirtildi. Dilekçede şüphelilerin, Lozan antlaşmasıyla Türkiye lehine düzenlenmiş hükümleri de eylemsiz kalarak terk ettikleri ve böylece Lozan’ı da ihlal ettikleri ifade edilerek, “Bu eylemsizlik iradi ve kasıtlıdır. Dolayısıyla yargılanmaları gereken suç TCK’daki 302. Maddedir” denildi.

İŞGALE SEYİRCİ KALDILAR

Ege Adalarının, 1913 Londra, 1924 Lozan ve 1947 Paris Barış Antlaşmalarıyla düzenlendiği kaydedilen dilekçede, “Yunanistan devletinin bu anlaşmaları açıkça işgal ederek uluslararası bir suç işlediği, buna karşın şüphelilerin ise bu işgali önlemek için Uluslararası Hukuktan kaynaklanan hakları kullanıp Yunanistan’a bir nota bile vermeyerek söz konusu suça iştirak ettikleri” anlatıldı. Dilekçede, şöyle denildi: “AKP Hükümetinin makam sahipleri olan şüpheliler, Yunanistan’ın Ege adalarını işgali karşısında verilen soru önergelerine karşı işgal yoktur diyememektedirler. Bütün şüpheliler suçun işleniş tarihi olan 2004’ten bu yana çeşitli sıfatlarla Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yapmışlardır. Vatan toprağının bu işgaline karşı koymamak, devletin görevli kademelerinde bulunanlar bakımından, suça fer’i iştirak bağlamında açıkça TCK’nun 302. maddesinde tanımlanan suçun sübutudur. Devlet yetkililerinin görevi, yurdu ve halkı korumak, onların hakkına sahip çıkmak ve bu uğurda ulusal/uluslararası hukuktan kaynaklanan tüm hak ve yetkileri aktif biçimde icra etmek üzerine olmalıdır. Ne yazık ki şüphelilerin böyle bir yurtseverlik, halk severlik duyu ve düşünceleri olmadığı anlaşılmaktadır. Bu nedenle de açıkça yükümlendirildikleri görevlerini ihmal etmekte, vatan topraklarının işgaline seyirci kalmaktadırlar”

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.