anadoluverumelimedya.com

Rusya: Türkiye uyarılarımızı dikkate almadı

Reuters’ın haberine göre Kremlin’den yapılan açıklamada saldırı için, “Türkiye’de ve Avrupa’da saklanan teröristlerle ilgili Türk ve Avrupalı yetkililerin uyarılarımızı dikkate almamasının bir sonucu olduğuna inanıyoruz” denildi.

Reklam alanı

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısıyla ilgili olarak, Rusya vatandaşlarının gözaltına alındığı yönündeki haberlere ilişkin gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.

Peskov gazetecilerle yaptığı konferans sırasında şunları söyledi:

“Geçen pek çok yılda Rusya tarafı Türk ve Avrupalı meslektaşlarını Türkiye’de ve pek çok Avrupa ülkesinde saklanan terörle bağlantılı şüpheli kişilere karşı bilgilendirdi. Ancak Rusya’dan yapılan bu uyarılar dikkatli olarak değerlendirilmedi ve meslektaşlarımız tarafından herhangi bir karşılık görmedi. Maalesef (İstanbul saldırısı) bu ihmalin bir sonucu olabilir.”

28 Haziran’da yaşanan kanlı terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombalardan ikisinin Rus pasaportu taşıyan Rakim Bulgarov ve Vadim Osmanov olduğu iddia edilmişti. Türkiye’yi yasa boğan saldırıda 45 kişi yaşamını yitirdi.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.