anadoluverumelimedya.com

AKP’den kiralık evlerle ilgili yeni düzenleme

IŞİD’in Atatürk Havalimanı’nda yaptığı bombalı saldırı sonrası evin kiraya verilme şekli tartışma konusu olurken AKP bu konuda yeni bir düzenleme yapmaya hazırlanıyor.

Reklam alanı

Bundan sonra ev kiralayan ev sahiplerinin doğrudan emniyete bildirim yapmasının zorunlu kılınması planlanırken konuya ilişkin bir köşe yazısı kaleme alan Abdülkadir Selvi, şu ifadeleri kullandı:

PKK ve DEAŞ’ın eylemlerinde kiralık araçları kullandıklarının ortaya çıkması üzerine İçişleri Bakanlığı, İç Güvenlik Yasası’nı gözden geçirip, araç kiralamalarla ilgili bir düzenlemeye gitti. Araç kiralandığı andan itibaren güvenlik birimlerine bildirimi sağlandı. Önlemler etkili oldu. Şimdi de evlerin kiralanmasıyla ilgili bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Bunun için yasal bir düzenlemeye gerek duyulmuyor. İçişleri Bakanlığı’nın yayınlayacağı bir genelgenin yeterli olacağı söyleniyor. Yeni düzenleme yapıldığında artık emlakçılar ev kiralandıktan sonra doğrudan emniyete bildirimde bulunacak. Emlakçı, ev sahibi, muhtar ve semt karakollarının koordineli çalışabileceği bir sistemin üzerinde duruluyor. Günübirlik kiralıklarla ilgili hukuki durum ise araştırılıyor.

Uçaklarda, otellerde tutulan kayıt sistemi kiralık araçlar için getirilmişti. Şimdi sıra evlerde ve şehirlerarası otobüs firmalarında. Otobüslerde sorun ne diyeceksiniz. Atatürk Havalimanı’yla ilgili soruşturma kapsamında bazı otobüs firmalarından bilet dökümleri istendi. Aynı otobüste 10 bilet, “Muhammed” diye kesilmiş. 10 ayrı bilet “Muhammed” adına kesilmiş ama Muhammed’in soyadı yok. Böylesine savruk bir uygulama. Şimdi on ayrı biletteki Muhammed’e bir düzenleme getirilecek. Bir Muhammed ismine 10 bilet değil, her yolcunun gerçek kimliğine bir bilet kesilecek.

sol

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.