anadoluverumelimedya.com

AKP’li Selçuk Özdağ: “Şartlar düne göre çok değişti”

AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Vahdet gazetesindeki köşesinde Suriye politikasında Esad’la barışma adımına hazırlık sinyali verdi.

Reklam alanı

“Türkiye için en uygun Suriye politikası, Suriye’nin bütünlüğüdür. İnsan bazen düşünmeden edemiyor, bu kadar derin çelişkilerin olduğu bir ülkede acaba diktatörlüğü bu çelişkiler mi doğuruyor? Öyle ya demir bir yumruk olmadığı zaman birbirini yemeye hazır farklı meşrepten toplulukları çatıştırmadan bir arada tutmak çok zor” diyerek diktatörlük olmadan Ortadoğu ülkelerini birarada tutmanın zorluğundan söz eden Özdağ, “Bazıları bir diktatör gerek diyebilmek için bu çelişkiler özellikle oluşturuyor dese de bu doğru değil. Ortadoğu’da mezhep eksenli çatışmalar yeni değil. Esed ailesi yokken bu çelişkiler, fay hatları vardı” ifadelerini kullandı.

UFUKTA ESAD’LA İLİŞKİLERİN DEĞİŞMESİ VAR

“Esed’in hamisi Rusya olduğuna göre ufukta Esed’le de münasebetlerin değişmesi ihtimali var” diyen Özdağ, “Aslında Türkiye’nin bütünlüğünü tehdit eden Esed değildi, üstelik kurulan iyi ilişkiler yüzünden Suriye Hatay’daki iddialarından vazgeçmişti. Böyle birden bire her şey ters yüz olunca hem Suriye halkı çok şey kaybetti hem Türkiye ciddi terör saldırıları ile karşı karşıya kaldı” ifadelerini kullandı.

ŞARTLAR DÜNE GÖRE ÇOK DEĞİŞTİ

Özdağ yazısını şöyle bitirdi: “Rusya ile barışmak maliyeti velev ki özür gibi ağır bir yaptırım da olsa, yapılan doğrudur. Suriye ile de Suriye’nin bütünlüğü noktasında bir buluşma zemini yakalanabilir, yakalanmalıdır. Şartlar düne göre çok değişmiştir. Bugün Suriye’yi tehdit eden PYD ile IŞİD terörü Türkiye’yi de tehdit ediyor. Bir barış ortak tehdide karşı iş birliği yollarını da açabilir.”

 

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.