anadoluverumelimedya.com

TSK’dan ’21 bombalı araç’ açıklaması

Diyarbakır Lice ilçesi kırsalında yürütülen operasyon kapsamında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kaçırılan ve bomba yüklü araçla saldırı eylemlerinde kullanılacağı değerlendirilen en lüks modeller dahil olmak üzere toplam 21 araç bulundu.

Reklam alanı

Konuyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklama şu şekilde:

Lice ilçesi kırsalında faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak, BTÖ’nün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla, Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde 23 Haziran 2016 tarihinde başlayan Bayrak-14 Şehit J.Tğm.Abdülselam ÖZATAK Müşterek Özel Birlik Operasyonu devam etmektedir.

Operasyon kapsamında; BTÖ mensubu teröristlerce kaçırılan ve bomba yüklü araçla saldırı eylemlerinde kullanılacağı değerlendirilen en lüks modeller dahil olmak üzere toplam 21 araç bulunmuştur. Araçlardan birinin orijinal rengi beyaz olmasına rağmen tespit edilmiş olma olasılığına karşı siyah renk ile kaplanmış olduğu tespit edilmiştir.

Operasyonun başladığı tarihten bugüne kadar yaklaşık 20 Ton (19.255 kg.) güçlendirilmiş, patlatılmaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirilmiştir.

ilkkursun

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.