anadoluverumelimedya.com

Çavuşoğlu: Rusya ile DEAŞ’a karşı işbirliği yapabiliriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT haber‘de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Rusya‘dan özür dilemesi sonrası Rusya’nın Soçi kentinde bir araya geldiği Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la görüşmesinin detayları sorulan Çavuşoğlu, görüşmenin ikili ve ekonomik ilişkilerle bölgesel konular bakımından son derece faydalı olduğunu belirtti.

Reklam alanı

Türkiye ile Rusya arasında ‘ortak Bakanlar Kurulu‘ anlamına gelen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi mekanizmasının hazırlıklarını Lavrov’la birlikte yapacağını söyleyen Çavuşoğlu, kendisini Soçi’de ağırlayan meslekdaşını Antalya‘ya davet ettiğini anlattı.

IŞİD’le mücadele konusunda Türkiye’nin Rusya ile işbirliğine hazır olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, İncirlik Üssü’nün Kremlin’e açılabileceği mesajını vererek şöyle konuştu: “DEAŞ terör örgütüne karşı biz herkesle işbirliği yaparız. Başında beri biz mücadelemizi yapıyoruz ve DEAŞ’a karşı aktif mücadeleye katılmak isteyenlere de biliyorsunuz İncirlik Hava Üssü’müzü açtık. Rusya ile de aynı işbirliğini niye yapmayalım? Çünkü bu terör örgütü hepimizin düşmanıdır ve bununla da mücadele etmemiz gerekiyor. O nedenle bu mekanizmaların tekrar hayata geçirilmesi bölge için de terörle mücadelemiz için de herhangi bir olumsuz vakanın yaşanamaması bakımından da son derece önemlidir. Bu konuda da Sergey Lavrov’un da söylediği gibi mutabık kaldık.”

KREMLİN: TÜRKİYE İLE İNCİRLİK’İ KONUŞMADIK

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamasıyla ilgili konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova ve Ankara’nın İncirlik üssünün kullanımıyla ilgili olarak resmi görüşme yapmadığını ifade etti.

“İncirlik üssünün Rusya’ya açılması konusunda Türkiye ile resmi görüşme henüz yapılmadı. Askeri makamlar arasında bu hususta resmi temas kurulup kurulmadığını bilmiyorum. Yanılmıyorsam, yok” diyen Peskov, üsle ilgili açıklamayı basından duyduklarını kaydetti. Öte yandan Çavuşoğlu’nun açıklamasının şüphesiz önemli olduğunu da belirten Peskov, “İlgili organlarımız, bunu siyasi ve askeri açıdan analiz edecek” diye konuştu.

ÇAVUŞOĞLU: İNCİRLİK ÜSSÜ’NÜN RUS UÇAKLARINA AÇILMASI MÜMKÜN DEĞİL

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Bakanlar Kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında ‘Ekonomik Müjdeler Paketi’ni açıkladı. Başbakan Yıldırım, bir gazetecinin “İncirlik Üssü’nün Rusya’ya açılması” sorusu üzerine sözü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na verdi.

Bakan Çavuşoğlu da şöyle konuştu: “Benim böyle bir ifadem olmadı. DAEŞ’le mücadelede her türlü çalışmayı yaparız. Örnek olarak İncirlik’i verdik. Putin’e karşı DAEŞ’e karşı birlikte mücadele edelim sözünü hatırlattık. Rusya’yla işbirliği yapabiliriz, dedik. İncirlik konusunda böyle bir şey demedik.”

milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.