anadoluverumelimedya.com

Yakalanan PKK’lı: “HDP’ye Gittim, Beni PKK’lı Yaptılar”

Lice İlçesi kuzey ve güneyindeki dağlık ve ormanlık alanda 23 Haziran’da başlayan, 7’nci Kolordu Komutanlığı’nın yürüttüğü, jandarma, emniyet ve geçici köy korucularının katıldığı, Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu devam ediyor. Operasyon kapsamında dün Lice İlçesi’ne bağlı Yalaza ve Çağdaş Köyü yakınlarında çıkan çatışmalarda 2 PKK’lı öldürülürken, 4 PKK’lı da yakalandı.

İŞBİRLİKÇİLER ORMANI YAKTI
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, PKK’lıların kaçmalarını sağlamak üzere bölgeye gelerek ormanlık alanı ateşe veren 32 örgüt işbirlikçisi hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtilerek, şöyle denildi: “Lice ilçesi kuzey ve güneyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak, bölücü terör örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla, Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde zırhlı araçlar desteğinde icra edilen, askeri birlikler, jandarma, emniyet ve geçici köy korucularından oluşan güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla 23 Haziran 2016 tarihinde başlayan Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu devam etmektedir. Devam eden operasyonda, 30 Haziran 2016 tarihinde Lice ilçesi Yalaza Köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensupları ile sıcak temas yaşanmış ve yaşanan sıcak temasın sonunda arazide sıkıştırılan 2 bölücü terör örgütü mensubu ölü olmak üzere toplam 4 bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizatları ile birlikte güvenlik güçleri tarafından ele geçirilmiş olup ayrıca bölücü terör örgütü mensuplarının kaçmalarını sağlamak üzere bölgeye gelen ve ormanlık alanı ateşe veren 32 bölücü terör örgüt işbirlikçisi hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Söz konusu olayı müteakip aynı gün Yalaza Köyü’ne çok yakın mesafede bulunan ve aynı grupta olduğu değerlendirilen, Çağdaş Köyü bölgesinde birliklerimize taciz ateşi açan 2 bölücü terör örgütü mensubu da etkisiz hale getirilmiştir.”
ELE GEÇEN SİLAHLAR
Öte yandan Yalaza Köyü bölgesinde etkisiz hale getirilen PKK’lıların üzerinde ve yakın bölgede yapılan aramalarda, silah ve mühimmatın ele geçirildiği belirtilen açıklamada “Yalaza Köyü bölgesinde etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensupları üzerinden ve yakın bölgeden; ele geçirilen bölücü terör örgütü mensupları ile birlikte; 2 adet M-16 piyade tüfeği, 3 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca, 362 muhtelif fişek, 2 telsiz, 18 muhtelif şarjör, 2 pil grubu (muhtemelen el yapımı patlayıcı düzeneği için hazırlanmış), 1 dürbün, 4 el bombası, çok sayıda örgütsel doküman, hava görüntülerini engellemek amacıyla kullanılan şemsiye, yaşam ve giyim malzemeleri ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen bölücü terör örgütü mensupları ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmış olup, ele geçirilen malzemelere el konulmuştur. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir” ifadelerine yer verildi.
YAKALANAN TERÖRİST ANLATTI
Aslen Hataylı olduğunu söyleyen ‘Gülan’ kod adlı kadın PKK’lı, askeri yetkilinin sorduğu soruları yanıtladı. Hatay’dan geldiğini ve HDP’lilerle buluştuğunu ve burada tanıştığı bir kadının kendisini PKK’lılara teslim ettiğini söyleyen kadın terörist, yaklaşık 1 yıldan beri örgüt içerisinde faaliyet gösterdiğini belirterek, “Çatışma çıkınca köylülere haber verdik gelin bizi kurtarın diye. Onlar da geldiler ormanı ateşe verdiler. Grup sorumlusu Zeynep ve Zehra kaçtı bizi öne verdiler, sonra Berfin öldü ben kaldım. Benim de mermim bitti ben de teslim oldum” dedi. Yüzü kapatılan bir kişi de, “Ormanı niye ateşe verdiniz?” diye soran askeri yetkiliye, “Kalabalık köylüler geldi gelin ormanı ateşe verelim ki teröristler kaçsın diye. Biz de geldik” dedi.
haber3hilal
Reklam alanı
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.