anadoluverumelimedya.com

ÖLEN RUS PİLOTUN KARDEŞİ İDDİALARI REDDETTİ: “NE EV NE DE TAZMİNAT ALIRIZ…”

Ölen Rus pilotun kardeşi iddiaları reddetti: "Ne ev ne de tazminat alırız..."

Türk Hava Sahasını ihlal etmesiyle düşürülen Rus savaş uçağının ölen pilotunun yakınları, “Kemer’de ev hediye edilmesi” teklifini reddetti. Pilot Oleg Peşkov’un kardeşi Pavel, Türk tarafından herhangi bir tazminatı kabul etmeyeceklerini belirterek “Hiç kimse Türkiye’ye tazminat talep etmeye hazırlanmıyor. Bizim şu an tazminat talep edeceğimizi mi sanıyorlar? Bizim böyle bir düşüncemiz bile olmadı” dedi.

Rus pilotun ailesinden açıklama: Ne ev ne de tazminat…

Pavel Peşkov, “Eğer tazminata karar verilse bile bunu almayacağız. Bu sadece onur kırıcı bir şey değil, korkunç bir şey” dedi.

Reklam alanı

Sabah şu haber medyaya yansımıştı:

Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül, Rus pilotun ailesine ev verme isteklerini Rusya’nın Antalya Başkonsolosluğu’na iletti. Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Alexander Tolstopyatenko’yu konsoloslukta ziyaret eden Başkan Gül, kendisiyle bir süre basına kapalı görüştü.

Ziyaretin ardından konsolosluk önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Mustafa Gül, “7 ay süren Türkiye- Rusya krizinin ardından ilişkilerin düzeleceği yönünde görüşlerin bildirilmesi bizleri mutlu etmiştir. Kemer olarak bizim de çorbada tuzumuz bulunsun istedik. Devletimiz bu kadar turizmcinin önünü açmışken, biz de otelciler olarak jest yapalım diye düşündük.

Kemer’deki oteller ile sivil toplum örgütlerinin imzası ile ölen pilota Kemer’den ev verme kararı aldık. Bu tekliflerimiz kabul gördüğü takdirde hayatını kaybeden pilotun ailesini Kemer’de hemşerimiz olarak görmek bizleri mutlu edecektir” dedi.

kurultay

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.