anadoluverumelimedya.com

Muhaliflerden ‘sürpriz’ hamle

MHP’de muhalifler yargı engeli yüzünden 10 Temmuz’da toplanması tehlikeye giren olağanüstü kurultayı yapabilmek için “B” planı geliştirdi. Sürpriz iki aşamalı hamle bayram sonrası devreye sokulacak.

Reklam alanı

Bu arada muhalif kanat ikiye bölündü. Genel Başkan adayları; Ümit Özdağ, Sinan Oğan ve Koray Aydın Meral Akşener’i oyun dışında tutup üst kurul delegelerinden imza toplayacak. MHP’nin 9 Ekim’de başlatacağı il-ilçe kongreleri öncesi Genel Başkan ve parti organlarının değişimi öngörülüyor.

En geç 15 Temmuz’da 300 delege imzası ile kongre süreci tekrar başlatılacak. Bunun için 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin çağrı heyetine kongre toplama yetkisi verdiği karar “emsal” gösterilecek.

KARAR ALDILAR

İkinci kez imza toplama konusunda üç Genel Başkan adayı anlaştı. Muhaliflerin yeni imza hamlesinin detaylarını Koray Aydın’ın avukatı Dilşat Erdil SÖZCÜ’ye açıkladı. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin ihtiyati tedbir, YSK’nın da “Bu karar kesinleşmeden yapılamaz” dediği 10 Temmuz kongresi için en az 100 delegenin Ankara’ya davet edileceğini belirten Erdil şöyle konuştu: “Üç aday o gün delegelerle Büyük Anadolu Oteli’nde bir araya gelip ortak basın açıklaması yapacak. 11-12 Temmuz’da en az 300 delegeden yeniden imza toplanacak. İmzaları MHP Genel Merkezi’ne yeni talepname ile birlikte teslim edeceğiz. Parti yönetimi 15 gün içinde kongreyi toplamaz ise aynı şekilde Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açacağız. Ancak bu kez yargı maratonu aylarca sürmeyecek. Genel tüzük değişikliği talep edilecek”

Başvuruda, MHP yönetiminden Tüzük komisyonu oluşturması istenerek, “Olağanüstü kongreyi toplayın. Kurultayda komisyon raporları okunsun ve maddeler oylansın” denilecek. 19 Haziran’da 13 maddesi değiştirildiği için tedbir kararı riski yaratacak yöntem izlenmeyecek. Bahçeli, bin 229 delegenin 300’ünün imzası ile yapılacak yeni başvuruya uymazsa MHP ikinci kez davalık olacak.

Bu durumda muhalifler, 12 Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği ve Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin oy birliği ile onadığı kararı yeni açılacak davada emsal gösterecek. İlk duruşmada tüzük kurultayı kararı çıkması bekleniyor. Talepte bulunanların delegelikleri devam ettiği için önce tüzük sonra ise seçimli kurultayın önünde bir engel kalmayacağı değerlendiriliyor.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.