anadoluverumelimedya.com

Üniversiteden, mezuniyet töreninde skandal davetiye

İstanbul Teknik Üniversitesi, bu yıl Denizcilik Fakültesi mezuniyet törenine Başbakan’ı da davet etti. Protestoların önüne geçmek için törene katılacakları özel davetiyeyle seçti…

Reklam alanı

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) hazırladığı davetiye tepki topladı. İTÜ Denizcilik Fakültesi, bu yılki mezunları için “Geleneksel mezuniyet töreni” düzenleme kararı aldı. 1 Temmuz’da yapılacak olan törene Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda bürokratın katılacağı öğrenildi. Bu amaçla İTÜ Denizcilik Fakültesi mezunlarına utandıran bir davetiye gönderildi. Önceki yıllarda yapılan törenlere tüm mezunlar katılırken bu yıl mezunlar davetiye usulüyle alınacak.

“DİREN GEZİ”NİN İNTİKAMI MI?

Utandıran davetiyenin perde arkası da ortaya çıktı. Gezi Parkı eylemleri sırasında düzenlenen mezuniyet törenine “Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı” sıfatıyla Binali Yıldırım da katılmıştı. Ellerinde denizcilerin kullandığı işaret flamaları olan 10 üniversiteli, törene katılan Yıldırım’a ilginç bir sürpriz yapmış, 9 kişi flamalarla denizcilik dilinde ‘#direngezi’ yazacak şekilde dizilmişti.

SORUŞTURMADAN GEÇECEKLER

Bu amaçla mezunlara “Başbakan katılacağı için güvenlik amacıyla bu sene davetiyeyle mezun kabul edeceğiz” yazısı gönderildi. Katılmak isteyenler “güvenlik soruşturması”dan geçirilecek. GBT’leri çıkarılacak. Soruşturmadan aklananlara “Tamam, gelebilirsiniz” denilecek. GBT kontrollerinden geçer not alamayan mezunları törene alınmayacak. Skandal davetiye, fakülte mezunlarını ayağa kaldırdı. Yüzlerce mezun, skandalı protesto etti. Organizasyonu yapan İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği, skandalı “Başbakan’ın ve bürokratların güvenliği için yapıyoruz” şeklinde savundu.

İŞTE O SKANDAL YAZI

Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği’nin gönderdiği yazıda şu ifadeler yer aldı: “İTÜ Denizcilik Fakültesi’nden 2016 yılında mezun olmaya hak kazanan öğrenci kardeşlerimiz 1 Temmuz 2016 tarihinde diplomalarını alacaklardır. Tören T.C. Başbakanı Binali Yıldırım ve denizci bürokratların katılımıyla gerçekleştirilecektir. Bu doğrultuda alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde, bu yıl tören alanına davetiye ile giriş yapılabilecektir.”

İŞTE GÖNDERİLEN O DAVETİYE

7

GEREKÇE: BAŞBAKAN’IN GÜVENLİĞİ
Davetiyeyi alan mezunlar duruma tepki gösterdi. İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği, “Başbakan’ın güvenliği için yapıyoruz” dedi.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.