anadoluverumelimedya.com

IŞİD’in kanlı planı ortaya çıktı: 4 havalimanı da hedefmiş

100 kişinin öldüğü Ankara Tren Garı saldırısına ilişkin hazırlanan iddianameden IŞİD’in arasında 4 havaalanının da yer aldığı saldırı planları çıktı.

Reklam alanı

Buna göre örgütün hedefinde Kayseri, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Malatya’daki havalanları da varmış. Örgütün Antep emiri Yunus Durmaz’ın bilgisayarından ele geçirilen belgede, önceki gün İstanbul Atatürk Havalimanı’nda katliam yapan IŞİD’in hedefinde başka havaalanlarının da olduğu anlaşıldı. Hava yolu.docx isimli belge içinde, Kayseri’de bulunan havalimanına ait bilgiler, havalimanına seferi bulunan hava yolu şirketlerinin isimleri, havalimanı’nda bulunan emniyet birimlerinin isimleri bulundu. Ağın ve Diğer İlçeler.docx isimli Word belgesi içinde, Malatya Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü, Emniyet[1621].docx isimli Word belgesi içinde ise Şanlıurfa Gap Havalimanı Şube Müdürlüğü’ne ilişkin bilgiler ele geçirildi. Diyarbakır hava alanı[1463].docx isimli Word belgesi içinde ise, Diyarbakır’daki sivil ve askeri havaalanları hakkında bilgilerin yer aldığı tespit edildi.

Durmaz, IŞİD’in Türkiye sorumlusu olan ve “şeyhim” dediği İlhami Balı’ya NATO Patriotları’nın geri taşınması sürecinde güzergaha mayın döşemeyi teklif etmiş. Durmaz, turistik yerler için de “mayın ameli” hazırladıklarını, izin beklediklerini ancak 4 gündür iznin gelmediğini aktardı. Başka bir belgede Balı’nın Durmaz’a yanıtları yer aldı. Turistik bölgelere yapılacak “amellere” değinen Balı, Kasım 2015’te Antalya’da gerçekleşen G20 zirvesine ilişkin “Ülke liderleri Antalya’da toplanacaklar. Toplantının nerede olacağını bul. Bu toplanılacak şehirde turistik bir mekana amel yapma yollarına bak. Bu nokta Türklerin bulunmadığı Avrupalıların çok olduğu bir yer olsun” talimatını verdi. Ancak Ankara’nın uyarısı üzerine Antalya polisi, birçok operasyon yapmış ve olası saldırılar önlenmişti.

HDP mitingleri

Durmaz, notlarda HDP’yi kastederek “PKK’nin partisi mitingler için henüz listeyi yayınlamadı. Ama ben muhtemel miting yerlerine şimdiden malzemeleri gömecem inşallah” ifadesini kullanmış.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.