anadoluverumelimedya.com

Gençliğe Hitabe’yi okudu diye disipline verildi!

Bursa’da bir öğrenci, karne töreninde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuduğu için disipline sevk edildi.

Skandal olay Bursa’da Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi’nde yaşandı. 10. sınıf öğrencisi Begüm Özkan, karne töreninde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Okul yönetimi, bunu ‘siyasi eylem’ olarak saydı ve öğrenci hakkında disiplin süreci başlatıldı.

Reklam alanı

HEMEN SÖZLÜ SAVUNMASI ALINDI

Amacının, liselilerin “Gericiliğe karşı laik ve bilimsel eğitim” eylemlerine destek vermek olduğunu söyleyen Begüm Özkan, ‘Gençliğe Hitabe’yi okurken okul müdürünün yanına gelerek “Çık dışarı. Senin hakkında yasal işlem yapacağım” dediğini öne sürdü, okul yönetimi tarafından da sözlü savunmasının alındığını söyledi. Rehber öğretmenin kendisine neden bu eylemi yaptığını sorduğunu aktaran liseli genç, o görüşmeyi şöyle anlattı:

ÖĞRETMENE GÖRE TEHLİKELİYMİŞ

“Öğretmenim bana ‘Türkiye Liseliler Birliği ile bağın ne? Seni araştırdım. Fotoğraflarını gördüm’ diyerek neden böyle bir eylem yaptığımı sordu. Ben de kendisine bunun bir eylem olmadığını belirttim. Öğretmen bana ısrarla bunun siyasi bir eylem ve bu işin çok tehlikeli olduğunu söyledi. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okumak bir eylem değildir. Cumhuriyetin okulunda Gençliğe Hitabeyi okumak meşru bir haktır diye yanıt verdim.”

ANNESİ: DOĞRU OLANI YAPTI

Liseli Begüm Özkan, Gençliğe Hitabe’yi okumasına okul yöntemi tepki gösterirken öğretmen ve arkadaşlarının kendisine destek olduğunu da ifade etti. Özkan, kendisine “Atatürk’ün unutturulmaya çalışıldığı bir dönemde Gençliğe Hitabe’yi okuman çok cesurca bir davranış. Seni tebrik ediyoruz” diyerek destek verdiklerini anlattı. Anne Özlem Özkan da kızını desteklediğini belirterek, “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okumak suç değil. Kızım doğru olanı yaptı” diye konuştu.

yenicag

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.