anadoluverumelimedya.com

Dünyadan havalimanındaki terör saldırısıyla sarsılan Türkiye’ye destek yağıyor

Dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırılarının ardından Türkiye’ye ilk mesaj, benzer bir saldırıya geçtiğimiz Mart ayında maruz kalan Belçika’dan geldi.

Reklam alanı

Belçika Başbakanı Charles Michel, Brüksel’deki AB zirvesinden attığı tweet’te, “Düşüncelerimiz İstanbul’daki havalimanında düzenlenen saldırının kurbanlarıyla… Bu vahşice şiddet eylemlerini kınıyoruz” ifadesini kullandı.

Mart ayında terör saldırısına hedef olan Zaventem Havalimanı’nın resmi Twitter hesabından da Atatürk Havalimanı’ndaki dehşete ilişkin şöyle bir mesaj paylaşıldı:

“Düşüncelerimiz İstanbul Havalimanı’ndaki saldırının kurbanlarıyla… Onlara, akrabalarına ve havalimanı personeline güç ve cesaret diliyoruz.”

İşte Belçika lideri Charles Michel'in Türkiye için attığı o tweet...

İşte Belçika lideri Charles Michel’in Türkiye için attığı o tweet…

 

ABD: TÜRKİYE İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Bir Beyaz Saray yetkilisi, ABD Başkanı Barack Obama’nın İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco’nun Başkan’a İstanbul’daki saldırılarla ilgili bilgi verdiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısı ile ilgili bir açıklama yaptı. Bir toplantıda yaptığı konuşmanın sonunda Türkiye’de yaşanan saldırıya değinen Kerry, “Hâlâ ne olduğunu ve kim tarafından yapıldığını araştırıyoruz. Karşımıza çıkan ilk zorluk, terörün aktörleri ile yüzleşmektir” dedi.

ABD’de Başkanlık yarışının önde gelen iki ismi Hilary Clinton ve Donald Trump da saldırıyı kınadı. Clinton, “Teröristler, NATO müttefikimizi bugün yine kalbinden vurdu. Tüm Amerikalılar nefret ve şiddetle mücadeleye karşı Türkiye halkının yanında” diye yazdı.

TRUMP’IN MESAJI: AKLIMIZI BAŞIMIZA TOPLAMAZSAK…

İslâm karşıtı söylemleriyle eleştiri oklarının hedefi olan Trump ise “Terör tehdidi hiç bu kadar büyük olmamıştı. Düşmanlarımız acımasız ve kendi iradelerine boyun eğmeyen herkesi öldürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. İstanbul’daki terör saldırısında birçok insan yaşamını yitirdi. Ortada gerçekten kötü gitmekte olan bir durum var. Aklımızı başımıza toplamazsak, yapacak çok şeyimiz kalmayacak” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Atatürk Havalimanı’nı kana bulayan terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yararlıların bir an önce iyileşmeleri, yaşamını yitirenlerin ailelerine de başsağlığı dilediklerini belirterek, “Soruşturma boyunca Türk makamları ile yakın temas halinde olacağız. Terör tehdidi ile mücadelede NATO müttefiki Türkiye ile dayanışma içindeyiz. Ne yazık ki, bu cani saldırı masum sivil insanlara karşı yapılan bir dizi saldırıların son örneği. Bu tür saldırılar yalnızca, terör belasına karşı, barış ve uzlaşmayı teşvik etme konusunda Türkiye ile işbirliği yapma kararlılığımızı daha da güçlendirecektir” dedi.

RUSYA’DAN İLK MESAJ: İSTANBUL, BRÜKSEL VE PARİS’İ ANLIYORUZ

Saldırıya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye sınırında düşürülen savaş uçağı nedeniyle özür dilediği Rusya’dan da tepki ve başsağlığı mesajı geldi.

Rusya Devlet Duması Uluslararası Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Tüm dünyadaki terör saldırılarının kurbanları suçsuz insanlardır. Rusya’dan, İstanbul, Brüksel ve Paris’i anlıyoruz. Başımızı eğiyoruz. Başsağlığı diliyoruz. Unutmuyoruz.”

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadırov da sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Teröristler kim olursa olsunlar, neleri yönetiyor olursa olsunlar, onların eylemlerini kınıyoruz. Dünyada terörle elde edilmeye çalışılan hiçbir amaç haklı çıkartılamaz. Sadece dünya toplulukları tarafından teröristlere karşı alınan sert önlemler ve ortak çabalar, insanlığın düşmanlarını frenleyebilir.”

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Twitter hesabından tepki gösterd: “İstanbul Havalimanı’na düzenlenen barbarca saldırı karşısında dehşete düşmüş bir durumdayım. Fransa, teröre karşı Türk’lerle birliktedir.”

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.