anadoluverumelimedya.com

Oktay Vural, Akşener’i mi destekleyecek?

Devlet Bahçeli’ye rest çekip, “Mevcut parti yönetimine inancım kalmadı” diyerek Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa eden Oktay Vural, kongre sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıllardır sürdürdüğü MHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmesiyle bir anda tüm gözleri üzerine çeviren MHP İzmir milletvekili Oktay Vural, partisindeki kongre süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Reklam alanı

Bir gazeteye röportaj veren Oktay Vural, “Aday olmayacağınız ve Meral Akşener’e destek vereceğiniz iddiası doğru mu?” sorusuna “Bu süreçlerin nasıl başarıya ulaşacağını değerlendirip akıl süzgecinden geçirerek bir karar vereceğim. Bu kararı verince de samimi fikrimi açıklamış olacağım. Yeni­lenme sürecine katkı sağlamak istiyorum. Herkes rahat olsun. 10 Temmuz’da kadrolar değişecek. Yeni bir şeyler olacak. Bu bir fırsattır. Herke­sin eli açık olsun, demokratik bir ortam içinde düşüncelerimizi paylaşalım istedim. Bu konularla ilgili meseleye hesabi olarak bakmıyorum. Attığım adım, bir plan sonucunda değil. Şimdi istifa etmemin sebebi, bu ortam içinde neler yapılması gerektiğini ifade edebilmektir. Söylediğimiz sözler makam için zannedilebiliyor ama ikbal arayışında deği­lim. Allah’ıma hamdolsun ki bakan, genel başkan yardımcısı, grup baş­kanvekili oldum. Partimi iyi temsil ettiğime inanıyorum. Mücadeleci bir insanım. Güven sağladım. Yenilenme sürecine katkı sağlamak istiyorum. Herkes rahat olsun” dedi.

‘YARGITAY KARARI BEKLENMELİYDİ’

Bu süreç içinde tercihte bulunanların üsluplarının kırıcı noktaya gelmesi, dediko­dular ve bizim dışımızdakilerin bu durumu tetiklemesi beni rahatsız etti. Davamızın yıp­randığını düşünüyorum. Bu kırılganlıkla­rın kendi aramızdaki hukuku koparmasını, fay hatlarını daha fazla derinleştirmesini istemem. Kamuoyu bu gidişat konusunda benden fikrimi beyan etmemi bekliyordu. Kimseyi kırıp dökmeden, saygınlığımı muha­faza ederek bu beklentilere cevap verdim. Bu bir ihtiyaçtı. Gazetecilerle konuşurken “MHP ile ilgili soru sormayın” demek zorunda kalı­yordum. Oysa benim gibi birisinin partisinin gidişatı konusunda fikrinin olması gereki­yordu. Mesela 15 Mayıs’ta Yargıtay kararı­nın beklenmesi gerektiğini düşünüyordum. Saat 16.00’da icra hâkimi bir karar veriyor, 20.00’de başka bir hâkim o kararı bozuyor. Saat başı karar değişiyordu. İnanın bu geliş­melerden rahatsız oldum ama bir tavır ortaya koyamadım çünkü kararı etki­lemek istemedim. Artık bundan sonra bir şeyin olmasına ya da olmamasına etki edemem ama karar verecek olanların nasıl karar verebileceğine etki edebilirim.

‘ATILIMA IHTIYACIMIZ VAR’

Bir arayış ve inisiyatif oluşturmam konu­sunda olumlu tepkiler geldi. Bu konuda görüşlerini söyleyen, tavsiye veren çok olu­yor. Ben de partimde yenilenme için inisiya­tif almaya hazırım. MHP olarak bir atılıma ve silkinişe ihtiyacımız olduğunu düşü­nüyorum. 10 Temmuz kurultayına ilişkin düşüncelerimi aktaracağım. Kendi içimde muhasebe yapıyorum. Olan bitenin farkın­dayım. Vatandaş, dertlerinden habersiz oldu­ğumuzu düşünüyor. Meseleye sorumluluk ahlakı üzerinden bakıyorum. Benim ne ola­cağım değil, bizim ne olacağımız önemlidir. Politik cevaplar verdiğimi düşünüyor olabi­lirsiniz ama gerçekten henüz kararımı ver­medim. MHP’nin yenilenmeye ihtiyacı var. Bunun kimler tarafından nasıl yapılaca­ğına, böyle bir talebin oluşup oluşmadığına bakıyorum. Peygamber Efendimiz, ağa­cın altında oturan adama giderken değil de dönerken selam vermiş. Nedenini sordukla­rında, “Elinde çabaladığı bir şey vardı” demiş. MHP’nin ne durmasına ne de savrulmasına izin veremeyiz. Bir şeyler yapmalıyız.

‘DEVLET BAHÇELİ DAHA SAĞLIKLI BİR SÜREÇ YÖNETİMİ YAPABİLİRDİ’

Genel başkanımızın tavrıyla ilgili değerlendirme yapmak istemem ama daha sağlıklı bir süreç yönetimi yapılabilirdi diye düşünüyorum. Kısır tartışmalarla değil de kendi mecramız içinde olsaydı bugün bu noktaya gelmezdik. Önemli olan, bundan sonrasına daha sakince bakabilmektir.

yenicag

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.