anadoluverumelimedya.com

Urla’da köylüler kazandı, taş ocakları kapanıyor

İzmir’de taş ocaklarına karşı mücadele eden köy sakinlerinin 14 yıllık mücadelesi kazanımla sonuçlandı. Danıştay 14. Dairesi, birinci derece doğal SİT alanındaki madenlerle ilgili olumlu ÇED Raporu’nu iptal etti.

İzmir Urla’da Yağcılar ile İçmeler köyü sakinleri, yaşam alanlarını tehdit eden taş ocağına karşı 14 yıllık mücadeleyi kazandı.
Danıştay 14. Dairesi, birinci derece doğal SİT alanı olarak ilan edilmesinden sonra kapatılan, ancak sonrasında alınan özel izinlerle faaliyetlerini sürdüren taş ocağının Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporunu iptal etti.
“Taş ocağının kapatılmasını sağlayacağız”
Köylüler karardan dolayı büyük sevinç yaşarken, avukatları Şehrazat Mercan taş ocağının kapatılması için valilik ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulundu.
Avukat Mercan kararı şöyle değerlendirdi:
“Bu alan için 14 yıldır mücadele ediyorduk. Birçok mahkeme bizim lehimize karar verdi ancak her seferinde çeşitli yollar ve yöntemlerle bu kararlar uygulanmadı.
“Bu karar artık kesinleşti. Hiçbir itiraz mercii kalmadı. Tüm kurumlara başvurumuzu yapacağız ve elimizdeki kararla taş ocağının kapatılmasını sağlayacağız.”
siyasihaber3
Reklam alanı
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.