anadoluverumelimedya.com

İngiltere Başbakanı David Cameron: İstifa edeceğim

Türkiye’de sayısız seçim kaybetse de koltuğundan kalkmayan siyasetçilerin aksine Cameron’ın istifa duyurusu bir hayli dikkat çekici.

Reklam alanı

İngiltere Başbakanı’nın açıklamalarından öne çıkan noktalar şöyle:

— Ulusal çıkarlarımızı gütmeliyiz. Bu kararın öneminin farkında olmalıyız ve sonucun bilincindeyiz. Piyasalara ve yatırımcılara şunu söylemek istiyorum. İngiltere’nin ekonomisi çok güçlüdür.

Downing Street 10 numaradaki başbakanlık konutu önünde istifa açıklaması yapan Cameron'ın yanında eşi Samantha vardı. İkilinin üzgün hâli gözlerden kaçmadı.

Downing Street 10 numaradaki başbakanlık konutu önünde istifa açıklaması yapan Cameron’ın yanında eşi Samantha vardı. İkilinin üzgün hâli gözlerden kaçmadı.

— İnsanların seyahatleri değişecektir. AB ile müzakerelere hazırlanıyoruz. İskoçya, Galler ve Kuzey irlanda’yı da ilgilendiriyor.

— Altı yıl görev yaptığım için çok mutluyum. Çok hizmet yaptık. Refah seviyesinin artırılması yolunda ilerleme kaydettik. Bu büyük kararlarla başa çıkmalıyız.

 

 

— İngiltere için AB’de kalmak daha iyi olacaktı. İngiliz halkı farklı bir karar verdi ve ülkenin bu istikamette yeni bir liderliğe ihtiyacı var. Önümüzdeki günlerde elimden geleni yapacağım. Ancak bu sürece öncülük edemem, Tam bir zaman çizelgesi veremem ama yeni lider ekim ayında belirlenecektir. Kraliçe’nin huzuruna çıkacağım. Yeni başbakanın liderliğinde AB’den ayrılma süreci devam ettirilecektir. İngiliz halkının kararına saygı duyulmalıdır.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.