anadoluverumelimedya.com

Cemaatçi işadamı Akın İpek ve Tuncay Özkan arasında Kanaltürk polemiği

Cemaatçi işadamı Akın İpek, Kanaltürk’ün satışıyla ilgili Odatv’nin haberine yanıt verdi. Kanaltürk’ün Tuncay Özkan’dan satın alınmadığını öne süren Akın İpek, “8 Haziran 2008’de 30 milyon dolar bedelle satın alınmıştır. 30 milyon doların 25 milyon doları ödenmiş kalan 5 milyon dolar Kanaltürk eski hissedarlarının Kanaltürk ulusal yayın hakkı lisansı için açtıkları davayı kazanmaları halinde kendilerine ödeneceği konusunda mutabakata varılmıştır” dedi.

Reklam alanı

Kanalın Tuncay Özkan’a değil de Burak Mızrak’a ait olduğunu ileri süren İpek, “Kamuoyunda bilindiğinin tersine Kanaltürk Tuncay Özkan’dan satın alınmamıştır. Tuncay Özkan’ın Kanaltürk’de bugüne kadar hiçbir hissesi de olmamıştır”ifadelerini kullandı.

İŞTE O AÇIKLAMANIN TAMAMI

CEZAEVİNDE ÖLSEM ÜZERİNE YATACAKTI

Tuncay Özkan da Odatv’ye yaptığı yeni açıklamayla Akın İpek’e yanıt verdi. CHP Milletvekili Özkan, yapılan incelemeyle İpek’İn kendisine Kanaltürk’ün satışından borçlu çıktığını söyledi. Tuncay Özkan Odatv’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

“Akın İpek söz oyunlarına başvuruyor. Ona göre ‘Kanaltürk benim değilmiş, Burak Mızrak’tan almış’. O zaman satın alan da o değil. İşin esası şu; Kanaltürk’ün sahibi Yaşam TV isimli bir şirketti. Kurucusu benim. Hisselerinin yüzde 99’u Burak Mızrak’a ait. Kim mi Burak Mızrak, herkesin bildiği gibi benim öz be öz yeğenim. Benim adıma şirketin hisselerinin sahibi. Kanaltürk’ü alan ise ATP İnşaat. Orada da Akın İpek sahip değil. Şirketin yönetim kurulunda yakınları var. Ama o şirketin de sahibi Akın İpek. Laf kalabalığını geçersek, bu dava benimle Akın İpek arasında. Benim adıma yeğenim, onun adına da sahibi olduğu şirket arasında. Ve Akın İpek‘haberim yok’ diyor ama bu dava 8 senedir sürüyor. Ancak son dönemde bir gelişme oldu. Akın İpek’in şirketinde yapılan incelemede Kanaltürk’ün satışından dolayı ödemesi gereken parayı borç olarak kaydettiği görüldü. Devlet bizi çağırdı ve şunu sordu; ‘Siz Akın İpek’e neden borç verdiniz?’ Biz de dedik ki; ‘Biz Akın İpek’e borç falan vermedik. Akın Bey bize ödemesi gereken parayı şirketine borç olarak kaydetmiş.’ Son gelen bilirkişi raporu da bunu kanıtlıyor. Eğer ben planladıkları gibi cezaevinde ölseydim, Akın İpek bana yapacağı ödemenin üzerine yatacaktı. Hakkımı söke söke söke alacağım. Bu işler Londra’dan ‘Melek Anne’nin arkasına saklanıp atıp tutmaya, 17 milyon dolara altın madeni alıp 3 milyar dolar hissedarlara yutturmaya benzemez.”

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.