anadoluverumelimedya.com

Bilgi Üniversitesi mezunları da Rektör’e sırtını döndü!

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri, mezuniyet töreninde rektör Prof. Dr. Mehmet Durman’ı tıpkı İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin okul müdürüne karşı yaptığı gibi, sırtlarını dönerek protesto etti.

Reklam alanı

Üniversitenin Santral kampüsünde gerçekleşen mezuniyet töreninde öğrenciler, konuşması esnasında üniversite rektörü Durman’a sırtlarını döndü.

Diken‘de yer alan habere göre, Hukuk Fakültesi’nden mezun olan öğrenciler ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle üniversiteden kovulan Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu’na “Zeynep hocanın yanındayız” yazılı dövizlerle destek verdi.

Törende “İfade benim, özgürlük benim”, “Bunu da kayda alıyor musunuz?”, “Muhbir değil, hukukun katlinin tanığıyız” ve “Burası bizim değil bizi öldürmek isteyenlerin memleketi” dövizleri de taşındı.

 

Protesto yaşanırken konuşmasını sürdüren Durmaz, “Böyle bir protesto bekliyordum ama izninizle bende ifade özgürlüğümü kullanacağım” dedi. Öğrenciler, daha sonra rektörün talebi doğrultusunda yüzlerini döndü.

İSTANBUL ERKEK LİSESİ ÖNCÜ OLMUŞTU

Daha önce İstanbul Erkek Lisesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler, konuşma yaptığı sırada müdür Hikmet Konar’ı, sırtlarını dönerek protesto etmişti. Protestonun ardından lise öğrencileri okul yönetimlerine tepkilerini dile getirdikleri bildiriler yayımlamışlardı.

sol

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.