anadoluverumelimedya.com

Ümit Özdağ ve Halaçoğlu, Almanya’da ‘Ermeni’ Konferansı Verecek

MHP Genel Başkan adaylarından ve aynı zamanda Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ ile partinin Kayseri Milletvekili tarihçi Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Alman Parlamentosu’nun aldığı Ermeni soykırımı kararına karşı 24-25 Haziran tarihlerinde, ‘1915 Olaylarından Bugüne” adlı konferans vermek üzere Berlin‘e gidecek.

Reklam alanı

Almanya Federal Parlamentosu’nun bir süre önce 1915 Ermeni olaylarını ‘soykırım‘ olarak niteleyen yasa tasarısını kabul etmesinin ardından tepki gösteren MHP’nin Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, “Katliam yapılmışsa katliama uğrayanlar nereye gömüldü? Şimdi göstersinler açalım” şeklinde açıklama yaparak, karara tepki göstermişti. İşte yaşanan bu gelişmelerin ardından MHP Genel Başkan adaylarından ve aynı zamanda Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ile MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Berlin’e giderek, Alman Parlamentosu’nun kararına karşı konferans verecek.
“ALMAN PARLAMENTOSUNDAKİ TÜRK İSİMLİ KİŞİLERİN DE DİNLEMELERİNİ ARZU EDERİM”’

1915 Olaylarından Bugüne, Sürgünden Soykırıma Ermeni İddiaları‘ başlıklı konferansla ilgili olarak sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden açıklama yapan Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Alman Parlamentosu’nun aldığı Ermeni soykırımı kararına karşı 24-25 Haziran tarihlerinde bir konferans vermek üzere Ümit Özdağ hocayla Berlin’de olacağız. Konferansı 24 Haziranda gerçekleştireceğiz. Özellikle konferansa Alman parlamentosunda bulunan Türk isimli kişilerin de gelip dinlemelerini arzu ederim. Gelsinler ki gerçekleri de öğrensinler. Öyle Musa Dağı’nda 40 gün romanını okumakla böyle bir karar verilemeyeceğini de görsünler. 25 Haziran sabahı Talat Paşa’nın şehit edildiği yeri ziyaret edeceğiz. Sonra Hitler’in, Yahudileri yok etme kararını aldığı Berlin yakınlarında bulunan Wan Gölü kenarındaki villayı ziyaret edip, nasip olursa aynı gün geri döneceğiz.

MHP Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ da kendisine ait sosyal paylaşım sitelerinden şu açıklamayı yaptı:

Tüzük kongremizi gerçeklestirdik. Tüzüğü istedigimiz kadar olmasa da demokkratiklestik. (Yıllarca kötüye kullanıldığı için bu sözcüğü çok kullanmam.) Ve inşallah 10 Temmuz’da büyük kongremizi yaparak genel merkez yönetimini değiştireceğiz. Ancak bu arada dünya ve Türkiye de hayat devam ediyor. Alman parlamentosu Türk milleti ve tarihine sözde soykırım iddiaları ile saldırdı. 24-25 haziran tarihlerinde Yusuf Halaçoğlu hocamla birlikte Alman parlamentosuna gereken dersi vermek için Berlin’de olacağız.24 haziranda Berlin’de konferans vereceğiz. 25 haziran sabahi Talat paşanın şehit edildiği yeri ziyaret edeceğiz. Sonra Hitler’in yahudileri yok etme kararini aldigı Berlin yakinlarinda Wan gölü kenarindaki villayı ziyaret edecek geri döneceğiz. Ve kaldıği yerden kongre çalışmalarımıza devam edeceğiz.
DHA

haberiniz

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.