anadoluverumelimedya.com

Hapishaneden gelen imza Emre Mor’u Türk yaptı!

Makedon bir anne ile Uşaklı bir babanın çocuğu olan Emre Mor, 2015’te Danimarka vatandaşlığını seçti. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, meşakkatli bir mücadele ile 18 yaşındaki Emre Mor’u Milli Takım’a kazandırdı. Önce hapishanedeki baba Ersoy Mor ikna edildi, ıslak imzası alındı. Ardından Emre’nin TC kimliği çıktı.

Reklam alanı

Türkiye, Euro 2016’daki üçüncü maçında Çek Cumhuriyeti’ni 2-0 yendi ve gruptan çıkma yolunda büyük bir adım attı. İlk maçta kısa bir süre alan İspanya maçında oynamayan dünkü Çek Cumhuriyeti maçına ise ilk 11’de başlayan Emre Mor, Burak Yılmaz’a yaptığı asist ve oynadığı oyunla tüm dünyayı kendine hayran bıraktı.

İşte herkesi kendine hayran bırakan Emre Mor’un ilginç hikayesi:

Makedonya asıllı Danimarkalı anne ile Uşak ili Sivaslı İlçesi Tatar kasabasından bir babanın çocuğu olan Emre vatandaşlık için 1 Eylül 2015’te Danimarka’yı seçti. Emre’nin artık Türkiye forması için önünde iki engel vardı. Ama Fatih Terim’in pes etmeye niyeti yoktu.

BABA MOR’A SÜREKLİ ZİYARET

Birincisi; Emre Mor’un ikna sürecinde yeniden Türk vatandaşlığına geçebilmesi için babası Ersoy Mor’un onayı, desteği ve ıslak imzası gerekiyordu. İkinci sorun ise; anne ve baba ayrılmıştı ve baba Mor, Danimarka’da hapishanedeydi… Uşaklı baba, Fatih Terim’in bizzat devreye girmesi üzerine Danimarka Futbol Federasyonu’nun da istediği birçok kulübün transfer etmek için peşinde koştuğu oğlunun Türk vatandaşı olmasını ve Türk Milli Takımı’nı seçmesini destekledi. Emre de kararını vermiş ve ay-yıldızlı formayı giymek istediğini belirtmişti. Türk vatandaşlığına geçebilmesi için baba Mor’un ıslak imzası hapiste alındı.

17 MAYIS’TA NÜFUS KAĞIDI ÇIKTI

Terim’in çok istediği ve gizli yürütülen çalışmalar sonunda Emre, 17 Mayıs 2016’da annesi ve menajeri Mustafa Özkan’la birlikte Kopenhag’daki Türk Büyükelçiliği’ne gelerek Türk vatandaşı olduğunu kanıtlayan nüfus cüzdanını Konsolos Mustafa Güneş’in elinden aldı. Tüm bu süreçte Terim, Emre’yi 18 Mart 2016’da Türkiye U21 takımının Slovakya ile oynadığı maçın kadrosuna aldı.

EMRE MOR BU YIL ÇIKIŞ YAPTI

24 Temmuz 1997’de Danimarka’da doğdu. Futbola Lyngby FK takımında başladı.

2015 yılının ocak ayında Lyngby kulübünden profesyonel takım için yeterli olmadığı için gönderilince FC Nordsjælland ile anlaştı.

Nordsjælland ile bu sezon 13 maça çıkıp 2 gol kaydetti. Danimarka Milli Takımı’nın alt yaş gruplarında 22 maça çıkıp 3 de gol attı.

Fatih Terim Emre Mor’u göklere çıkardı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, maç sonu basın toplantısında Emre Mor değerlendirmesinde bulundu. Türkiye’nin önemli bir oyuncu kazandığını vurgulayan Terim, İspanya maçında hırpalanmaması için onu sahaya sürmediğini söyledi.

Fatih Terim’in açıklamaları şu şekilde oldu:

“Maçın kırılma anı attığımız goldü. Hızlı oyuncularımız önemli yerler açıldı. Emre Mor heyecanlandırdı. İspanya maçında bana kimse sormadı ama bile bile koymadım. O hengame içinde kaybedebilirdik Emre’yi. Onu kazanmak adına doğru maçtı. Türkiye önemli bir oyuncu kazandı. Kendisi yorulduğu için çıkardım. Yoksa çıkarmayacaktı. Volkan, Emre ve Burak çok müthiş mücadele ettiler hücumda.”

amkspor.sozcu

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.