anadoluverumelimedya.com

Erciyes’te 1 milyon kişiyle kurultay yapacağız!

Kayseri’de partisinin delegeleriyle bir araya gelen MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Erciyes’te 1 milyon kişiyle kurultay yapacaklarını söyledi.

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, Kadir Has Kongre Merkezi’nde partisinin delegeleriyle bir araya geldi.

Reklam alanı

Burada yaptığı konuşmada Oğan, MHP’nin yeniden iktidar mücadelesini başlatmak için yola çıktıklarını ifade ederek Türk milliyetçilerinin bundan sonra her alanda iddia ve fikir sahibi olacağını ve bu fikrini bütün Türkiye ile paylaşacağını belirtti.

Alparslan Türkeş’in memleketinde, Türkeş’in makamı için icazet almaya geldiğini söyleyen Oğan, bu icazeti alması halinde 1 milyon kişiyle Erciyes Kurultayını her sene yapacaklarını kaydetti.

 

MHP’nin zor günlerden geçtiğine işaret eden Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk milliyetçilerinin siyasal hareketi MHP’dir. Oysa 1 Kasım seçimlerinden sonra MHP, Türk milliyetçilerinin siyasal partisi, Kürtçülük ideolojisini savunan, Kandil’in meclis şubesinin dahi gerisinde kalmıştır. Sayısal olarak MHP meclisin 4. partisidir. Bize diyorlar ki ne aceleniz vardı? 2018’de olağan kurultayı niye yapmıyorsunuz, neden beklemiyorsunuz? Ben de soruyorum,MHP’nin mecliste PKK’lıların gerisinde kalmasını nasıl hazmediyorsunuz? Bizim gücümüz bu değil, biz bugün iktidara talip bir partiyiz. Allah izin verirse biz bu değişimi gerçekleştireceğiz ve ondan sonra ülkücülerin artık iktidar yürüyüşünü başlatacağız.”

Türkiye’nin her yerine şehit ateşi düştüğünü, anaların ağladığını ifade eden Oğan, “Teröristin hedefi Türkiye’nin belli bir bölgesinde başka bir devlet kurmaktır. Siz ne kadar taviz verirseniz verin bunların bu hedeften vazgeçmeleri mümkün değildir. Bu hedeflerinden bunları vazgeçirecek tek bir güç vardır. O da devletin gücüdür.” diye konuştu.

Parti olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduklarını belirten Oğan, şunları kaydetti:

“Bizden ayrılanlar, küstürülenler, üyeliği silinip sistemin dışına itilenler var. Biz genel başkan olduğumuz gün çağrıda bulunacağız. Ayrı bir siyasi parti kurmuş olsa da arkadaşlarımız, Muhsin başkanımızın emanetleri gelin, kucaklaşalım ve bir olalım diyeceğiz. Bütün küs olanları yeniden davet edeceğiz. Geçmişi kapatacağız, önümüze bakacağız. Ülkücüler iktidar hedefine tek yumruk olarak kenetlenecek ve yürüyecek.”

yenicaggazetesi

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.