anadoluverumelimedya.com

Dünya farklı bir noktaya sürüklenecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD veRusya arasındaki askeri cepheleşmenin dünyayı farklı bir noktaya sürüklediğini söyledi.

Reklam alanı

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) çerçevesinde tüm dünyadan haber ajanslarının yöneticileriyle bir araya gelen Putin “(ABD’nin Avrupa’da askeri varlığını arttırmasının) nedenini bilmiyorum, ancak buna karşılık vermek zorunda kalacağımızı kesinlikle biliyorum. Bu bir ‘cevap’ olsa da Rusya her halukarda yine ‘agresif’ davranmakla suçlanacak. İnsanlar tehlikeyi fark etmese de, bu durum beni endişelendiriyor. Dünyayı tamamen farklı bir boyuta taşıyoruz. Rusya olarak yalnızca kendi güvenliğimizi sağlamak zorunda kalmayacağımız açık. Dünyadaki güç dengesini korumak bizim için önemli” dedi.

‘ABD, BİZİM NÜKLEER GÜCÜMÜZÜ TEHDİT ETMEYE BAŞLAYACAK’

Sputnik’in haberine göre; Putin “ABD, Doğu Avrupa’ya 500 kilometre kadar uzaklıktaki bir hedefi etkileyebilen füze savunma sistemlerini yerleştiriyor. Fakat teknoloji gelişiyor, bir yıla kadar ABD’nin ne zaman 1000 kilometre, hatta daha uzun menzilli yeni bir füze alacağını biliyoruz. O andan itibaren de bizim nükleer gücümüzü tehdit etmeye başlayacaklar” dedi.

Rusya’nın neler yaşanacağını bildiğini vurgulayan Rus lider, Batılı yetkililerin insanlara yanlış bilgi vermek için ‘haber ajanslarının gözlerine perde çektiğini’ ifade etti.

‘FÜZE SİSTEMLERİNİN SAVUNMA AMAÇLI OLDUĞU DOĞRU DEĞİL’

Putin “Füze sistemlerinin savunmalarının bir parçası olduğunu, saldırı amaçlı değil, kendilerini ‘saldırganlıktan’ korumak amaçlı olduğunu söylüyorlar, ancak bu doğru değil. Stratejik balistik füze savunması, saldırgan stratejik gücün bir parçası” dedi.

Washington’ın balistik füze savunma sistemlerini Avrupa’nın doğusuna konuşlandırmaya başlamasının nedeninin ‘İran’ın nükleer tehlikesine’ yönelik olduğu iddiasının bir ‘kandırmaca’olduğunu belirten Rus lider, “Tahran tarafından artık saldırgan bir nükleer güç yok. Peki, öyleyse (ABD) neden şimdi Romanya’ya bir savunma sistemi konuşlandırıyorlar?” ifadelerini kullandı.

Putin ayrıca NATO’nun füze savunması alanında Rusya’nın işbirliğine yönelik tekliflerini reddettiğini vurgulayarak “İster inanın, ister inanmayın biz net işbirliği önerilerinde bulunduk” dedi.

‘DÜNYADA STRATEJİK DENGENİN KORUNMASI ÖNEMLİ’

Rusya’nın kendi füze programını oluşturduğunu kaydeden Putin “Rusya bu alanda önemli başarılar elde etti. Füze sistemlerimizi modernize ettik ve yeni nesil sistemler geliştirdik” dedi. Putin ayrıca bu gelişmelerin saldırganlık amacı taşımadığını ve ‘misilleme tedbirler olduğunu’ vurguladı.

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.