anadoluverumelimedya.com

MİT’in silahları PYD’ye gidiyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suriye’de PYD karşısında güç oluşturmak amacıyla MİT aracılığıyla farklı Kürt grup ve Türkmenlere verilen silahların, bu gruplar tarafından PYD’ye satıldığını söyledi.

Reklam alanı

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre; HDP Lideri Demirtaş, “Suriye’de PYD’ye karşı hükümetin desteğiyle bir güç oluşturulması arayışı çok boş bir iş. Onu yapmak yerine PYD’yle görüş. Halkta karşılığı olan, güçlü olan, etkili olan örgüt PYD. Bunlar MİT organizasyonudur. MİT, Suriye’nin kuzeyinde, Rojava’da da böyle PYD karşıtı örgütlenmelere girmek istiyor. Ama tutturabilecekleri bir iş değil. Yıllardır uğraşıyorlar, ama olmuyor. Para döküyorlar, silah veriyorlar. Oradaki farklı Kürt gruplarına ve Türkmenlere silah gidiyor. Onlar silahları götürüp PYD’ye satıyorlar. Bunun şeyleri var. Bilinsin diye söyleyeyim” açıklamasında bulundu.

“KÜRTLERİN EN BÜYÜK İSLAMİ PARTİSİ HDP’DİR”

HDP Milletvekili Altan Tan’ın “yeni parti” çıkışına ilişkin konuşan Demirtaş, “Kürtlerin en büyük İslami partisi HDP’dir. İl başkanı bile bulamazlar birçok yerde” dedi.

“DİPLOMASI İÇİN BAŞVURACAĞIZ”

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın diplomasına ilişkin ise şunları söyledi:

“Hem üniversiteye hem de diplomayı onaylayan notere başvurularımız olacak. Vekilliğimizi düşürmek için elinden geleni yapan bir Cumhurbaşkanı’nın, kendisi tam olarak Cumhurbaşkanı seçilmeye haiz miydi? Kendisi çıkacak, diplomanın aslını gösterecek.”

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.