anadoluverumelimedya.com

Bild gazetesinden ‘Erdoğan’ özel dosyası!

Bild, Erdoğan, özel dosya, Erdoğan'ın Almanya bağlantıları, Bild gazetesi, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, Avrupa Türk Demokratlar Birliği, Milli Görüş

Son olarak Almanyan’nın ünlü Bild Gazetesi, “Erdoğan Almanya’da ne kadar etkili? İşte Erdoğan’ın Almanya’daki bağlantıları” başlıklı bir habere yer verdi.

Reklam alanı

Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre; Haberde, Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da güvendiği örgütler, kuruluşlar ve medya organları olduğu belirtildi. Bild gazetesi, bunları şöyle sıraladı;

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB): 900 camisi ile en etkili Türk kuruluşu. Sözde Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı ama doğrudan Erdoğan’ın elinde. 970 DİTİB imamının vaazlarının içeriği Almanya tarafından sıkı şekilde kontrol ediliyor. Meclis Başkanı Lammert’e olan kızgınlık yüzünden, Alman vekillerin katılacağı iftarlar iptal edildi.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD): Erdoğan’ın Köln’de 15 bin kişiye konuştuğu mitingi organize etti. Mayıs 2014’te Köln Arena’da onu konuşturdu.

MİLLİ GÖRÜŞ: Almanya’da 31 bin üyesi olan islam örgütü. Erdoğan’ın fikirlerini destekliyor. Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı’nca takip ediliyor. Bu örgütün başındaki Mustafa Yeneroğlu, Erdoğan’la ilişkileri kuran adam ve şimdi AKP milletvekili olarak mecliste oturuyor.

İNTERNET TROLLERİ: Bu ekip sosyal medyayı kullanıyor ve Erdoğan’ı eleştirenleri hedef haline getiriyor, susturuyor. Amaçları, Erdoğan için taraftar toplamak.

İŞ ADAMLARI: Bunların başında, Erdoğan’ın sözcüsü olarak Remzi Aru geliyor. Almanya’daki televizyon tartışmalarında Erdoğan’ın fikirlerini, siyasetini savunuyor. Aru, ayrıca Almanya’da bir Türk partisi kurmayı hedefliyor.

SABAH: Hükümet yandaşı gazete, Avrupa’daki yayınlarında Türk kökenli politikacılara iftiralar atıyor. Yeşillerli Cem Özdemir gibi milletvekillerini, “Asimile olmuş, kökeninden daha fazla Yeşiller ideolojisine sahip birileri” olarak niteliyor. Kaynak: Sözcü

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.