anadoluverumelimedya.com

Gençlik ve Lider

 

Reklam alanı

Gençler.. Kanları kaynıyor. Ülkelerini seviyorlar, Atalarını seviyorlar. Gurur duyuyorlar.

Atatürk öldükten sonra tarih kitaplarının içeriğinin değiştirildiğini çoğu bilmiyor olabilir. Ders sisteminin kimsenin bir şey bilmemesi üzerine kurgulandığını da anlamıyor olabilirler. Büyük ve önemli savaşların mantık bağlantıları öğretilmediği için akılda çoğu şeyin tutulamadığını da belki bazıları farkediyordur, ama öyle, ya da böyle, ülkelerini seviyor ve ecdadları ile gurur duyuyorlar.

Ülkenin içinde olduğu durumu görüyorlar. Kendilerine bu durumda bir vazife çıkabileceğini, ve belki de hatta çıktığını da idrak ediyorlar. Atatürk’ün Nutuk’ta söylediklerini de biliyorlar.
“……

Ey Türk geleceğinin evladı! 
İşte, bu durum ve koşullar içinde bile görevin, Türk bağımsızlık ve cumhuriyetini kurtarmaktır!
Muhtaç olduğun güç, damarlarındaki soylu kanda mevcuttur!”

 

Hangi özelliklere sahip olan biri bu gençlere doğru hedef ve yol gösterebilir diye sorduğumuzda, tek kelime ile cevap vermek zor olabilir. Ancak düşünebiliriz. Vatanını seven, endişe eden, bir şeyler yapılması gerektiğini gören, ön plana çıkmış değerli kişiler topluma çeşitli konularda yol göstermekteler. Ancak bu yol gösterme gençliğin işine yarayabilecek bir şekil almış gibi durmuyor.

100 yıl önce müdafaa-ı hukuk cemiyetleri vardı. Atatürk bu cemiyetleri bir araya getirmeyi başararak vatansever güçleri birleştirmeyi başarmıştı. Bunun için çok büyük bir riske girmiş, ve kariyerini değil, eğitiminin ona öğrettiği işinin anlamını yaşama geçirmişti.

Böyle bir lider eksik.

Liseler son günlerde birbiri arkasına bildiri yayınlıyorlar.

Bu gençler ülkemizin değerli evlatları. Durumdan memnun değiller, ama ne yapmaları gerektiğini bilmiyor olabilirler. Aradıkları çıkış yolunu nasıl bulacaklar?

Liderlik, devamlı olarak, nelerin yanlış olduğunu anlatmak değildir. Nelerin yanlış olduğunu görmeyen kalmadı bile diyebiliriz.

Liderlik, damarlarında muhtaç oldukları kudret bulunan gençlere ilk adımı atarken yol göstermektir. Atatürk’ün yaptığı buydu.

Anadolu ve Rumeli Medya

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.