anadoluverumelimedya.com

TÜRKİYE YURT DIŞINDAN VERİMLİ TARIM ARAZİSİ KİRALAYACAK

TÜRKİYE YURT DIŞINDAN VERİMLİ TARIM ARAZİSİ KİRALAYACAK

13.6.16-16

Reklam alanı

Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu ardından açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarım, finans, ar-ge, vergi ve bir çok alanda yeni düzenlemelerin işaretlerini verdi. Canikli, “Ülkemizin tarım ürünlerine olan talepleri daha yüksek o randa. Bunların karşılanması amacıyla başka ülkelerde verimli arazi edinilmesi veya kiralanması konusunda çalışmalar gerçekleştirilecektir. Uzun vadeli ihtiyaçlar için tarım ürünlerini karşılanmasında çok ciddi katkı sağlanacaktır” şekline konuştu.

Bakanlar Kurulu Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli basının karşısına geçerek toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Canikli, Türkiye’nin belli başlı ürünler için dışarıdan tarım arazisi kiralayabileceği, Damga Vergisi konusunda düzenleme yapılacağı, şirket kurma ve kapatmanın kolaylaştırılacağı, yabancı çalışanlar için turkuaz kart uygulaması getirileceği gibi bir çok konuya değindi.

Tarım Arazileri İle İlgili Düzenleme Kapıda.

Özellikle stratejik ürünlere öncelik verilecek şekilde etkin bir tarım politikası düzenleneceğinin sinyalinin veren Canikli,  “Ülkemizin tarım ürünlerine olan talepleri daha yüksek o randa. Bunların karşılanması amacıyla başka ülkelerde verimli arazi edinilmesi veya kiralanması konusunda çalışmalar gerçekleştirilecektir. Uzun vadeli ihtiyaçlar için tarım ürünlerini karşılanmasında çok ciddi katkı sağlanacaktır” şekline konuştu.

Ülke olarak özellikle yağlı tohumlarda çok ciddi ithalat yapıldığını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Canikli, “Bunlar gelecek açısından da stratejik ürünler. Türkiye’nin toprakları ve tarım potansiyeli sınırlı. Bunu birçok ülke yapıyor. Hangi yöntemle elde edilecekse, kiralama ya da başka yöntemlerde yurt dışında ürünün ekiminin yapılabileceği başka ülkelerdeki arazilerden bahsediyoruz. Bu ekimler yapılacak, Türkiye’nin öncelikli ihtiyacı karşılanacak” dedi.

Canikli, tarımda en büyük problemin çok parçalı yapı ve işletme başına düşen arazi miktarının diğer ülkelere nazaran küçük olduğunun altını çizerek “Bunun önlenmesiyle ilgili daha önce çalışmalar yapılmıştı. Özellikle bu uygulamada karşı karşıya kaldığımız sorunları giderici ve arazi tapulaştırılmasıyla ilgili çalışma TBMM Genel Kurul’a sevkedilecektir” dedi.

ekonomize

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.