anadoluverumelimedya.com

BURDUR’da 43 YAŞINDAKİ KADIN MUCİT, GÜNEŞ ENERJİSİ’nden NELER ÜRETİYOR NELER!..

Evli ve iki çocuk annesi Ural, kendi çalışması ile, okuyarak ve araştırarak güneş enerjisi’nden elde edilebilecek, tasarruflu elektrik malzemeleri ile ilgili bilgi edindi. Eşinin de desteği ile Burdur’da iş yeri açan 1971 doğumlu Aysun Ural;, ‘Kendi Elektriğini Kendin Üret’ projesi Burdur’da bu işi profesyonelce yapan tek kadın işyeri sahibi olma özelliğini de taşıyor.

Reklam alanı

‘AİLECE ELEKTRİK İŞİYLE UĞRAŞIYORLAR’

Elektrik gereken her yerde kullanılabilecek, güneş enerjisi’nden üretilen ürünlerle Burdur’da görenlere parmak ısırtıyor. Ailece elektrik işiyle uğraştıklarını kaydeden Aysun Ural, kendi imkanlarıyla Açıköğretimde Elektrik ve Elektronik Bölümü’nde okuyor. Bozulan her elektronik ürünü, kullanılabilir hale getirebildiğini söyleyen 43 yaşındaki Ural; “eşim ve çıraklarım ile bu işin başına geçtik. Günde 8- saat güneş görüyoruz. Bunu niye kullanmayalım? Güneş, elektrik gereken her yerde kullanılabiliyor. Evde, tarlada, işyerinde, köylerde besicilerin kullandığı ağıllarda… Neden israf edelim, kullanmayalım?” dedi.

‘YENİ MALZEMELERİ İZMİR ve İSTANBUL’DAN GETİRTECEĞİZ’

Güneş enerjisi‘nden elektrik üreten ürünlerin yanı sıra, yaptığı icatlarla da meşhur olan Aysun Kural, aküyle çalışan bir buzdolabı yaptığını, yurt dışından motorlarını, yeni kasasını ise İstanbul ve İzmir’den getirtmek için araştırdıklarını anlattı. Yeni kasayı getirtmek için mali hesap yaptıklarını ve proje aşamasında olduğunu kaydeden Aysun Ural, yurt dışında yaşayan kamyon şoförleri için de aydınlatmalı, LED Türk Bayrağı yapmış. Aydınlatmalı lambayı, şoförlerin, yurt dışına çıkışlarında Türk olduklarını göstermek için yaptıklarını söyleyen 43 yaşındaki Kural, “Bunu facebooktan bir şoför görmüş. Konya’dan bir müşteri geldi. 8 tane satın aldı. Tır Şoförleri hem gece lambası olarak, hem de Türk olduklarını belirtmek için bunu kullanıyorlar” diye konuştu.

‘YURT DIŞINA SATIŞLAR İÇİN İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR’

Bu özel malzemeleri üretebilmek için, yurt dışından bazen malzeme getirttiğini, bu malzemelerin üzerinde yazan kelimeleri okuyabilmek için, İngilizce öğrenmeye başladığını kaydeden Aysun Kural, “Kelimeleri not alarak, bir de CDizleyerek İngilizce öğreniyorum. Bu malzemelerin üzerinde yazan kelimeleri okumak ve yurt dışına satmak için. Sürekli kendimi geliştirmek için okuyorum.” dedi.

Hacer ZEREN

burduryenigun

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.