anadoluverumelimedya.com

Amiral Soner Polat: Kantonlar birleştirildiğinde sınırımıza PKK devleti yapıştırılacak

Menbiç operasyonu 12. gününde. Gerekçe, IŞİD’in ikmal yollarını kesmek. Ancak Menbiç hem Suriye hem de Ankara açısından kritik. Bölgenin PYD denetimine geçmesi PKK kantonlarının birleştirilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor. Böylece Suriye bölünmesi ve Türkiye’nin de bekaasını tehdit eden büyük bir adım atılmış olacak. Emekli Tümamiral Soner Polat’a göre, Türkiye Azez-Cerablus hattına yerleşirse, kantonları dağıtabilir ve ABD planına karşı Avrasya güçleriyle irtibat sağlar.

Suriye savaşında hem Şam hem de Ankara için en kritik bölge Azez-Cerablus hattı. 98 kilometrelik bu hattın PYD hakimiyetine geçmesi Suriye’nin bölünmesi anlamına geliyor. Suriye’nin bölünmesi Türkiye’nin de bekaasını tehdit ediyor.

Reklam alanı

Amerika’nın Menbiç’e yönelik operasyonunun amacı da PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin ilan ettiği kantonları birleştirmek.

Bölgenin tamamen PYD hakimiyetine girmesiyle Türkiye’nın Afrika coğrafyasıyla bağlantısı da kesilmiş oluyor. Ulusal Kanal’da yayınlanan Cumartesi Gazetesi programında Halil Nebiler’in konuğu olan Emekli Tümamiral Soner Polat’a göre Türkiye güneyinde kendisine tehdit oluşturacak bir terör devletina karşı “kırmızı çizgi” ilan ettiği Azez-Cerablus hattını güvenceye almalı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Amerika’nın Türkiye’ye “bölge PYD’ye bırakılmayacak” sözünü verdiğini söyledi. Polat’a göre Washington’un bu tavrı Türkiye açısından “güvence” olarak görülmemeli.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.