anadoluverumelimedya.com

Şehit babası cenazede olanlara tepkili: Konuşursam çok kötü şeyler olur!

Midyat’da şehit olan polislerden Nefize Özsoy’un babası Süleyman Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener’in de katıldığı cenaze töreni esnasında çıkan arbedeye isyan etti. Çetin, “Konuşursam çok kötü şeyler olur. Lütfen, acımız henüz taze, konuşmak istemiyorum.” dedi

Reklam alanı

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Mardin’in Midyat ilçesinde terör örgütü PKK’nın düzenledii bombalı saldırıda şehit düşen polis Nefize Özsoy’un cenazesinde, Özsoy’la ilgili önemli bir ayrıntıyı gündeme getirdi.

Edirne’de, Selimiye Camii’nde cenaze namazı kılınan şehit Özsoy’u anlatan Müftü Emrullah Üzüm, evli ve 4 yaşında bir kız çocuğu annesi olan Özsoy’un 3 yıl önce Sultanahmet Camii’nde büyük bir faciayı önlediğini ifade etti.

Üzüm, “İstanbul Sultanahmet Camii yönetiminde görevli bir arkadaşım aradı ve şehit kızımızın 2013 yılında Sultanahmet Camii’nin avlusuna üzerinde bomba düzeneğiyle giren canlı bombayı etkisiz hale getirdiğini anlattı. Orada yaşanılabilecek büyük bir facianın önüne geçmiş.” dedi.

‘ÇOK MERT BİR KIZIMIZDI

Sultanahmet Camii görevlisi İbrahim Bilgin, şehit Özsoy’a ilişkin şunları söyledi: “Çok mert bir kızımızdı. Bir cumartesi günü Sultanahmet Camii avlusundan cami içerisine girmeye çalışan canlı bombayı yakaladı. Hepimiz tereddüt içerisindeyken o, 10 erkeğe bedel bir halde o canlı bombayı etkisiz hale getirdi ve kelepçeleyip yere yatırdı. Daha sonra da buradan tayini çıktı ve gitti.” diye konuştu.

BABASI İSYAN ETTİ: YAŞANMAMALIYDI

Şehit polis Nefize Özsoy’un babası Süleyman Çetin de Selimiye Camii’nde cenaze töreninde yaşanan arbedeye “Yaşananlar olmamalıydı, orada şehit cenazesi vardı” sözleriyle tepki gösterdi. “Henüz acımız çok taze konuşmak istemiyorum, konuşursam çok kötü şeyler olur.”diyen Çetin, 1989 yılında ailesiyle birlikte Bulgaristan’dan Türkiye’ye göçetmiş. Bulgaristan’ın Kırcaali iline bağlı Çiftlik Köyü’nde doğan, 1989 yılında ailesiyle Türkiye’ye gelip Edirne’ye yerleşen ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi mezunu olan şehit Nefize Özsoy’un polislik sınavını kazanarak mesleğini seçtiği belirtildi. Evli olan Özsoy’un Elif isminde bir kızı vardı.

Kaynak: Habertürk

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.