anadoluverumelimedya.com

NAMIK KEMAL ZEYBEK’TEN MHP GENEL BAŞKAN ADAYLARINA MESAJ!

MHP’de aylardır Hukuk tartışması olduğu gibi, yapılacak Kurultayda izlenecek usul çekişmesi yaşanmakta. 

Reklam alanı

Bahçeli muhaliflerinin Hukuk Mücadelesinden sonra, Yargıtay’ın da en son noktayı koyan; “Olağanüstü Tüzük Kurultayı yapılacaktır” kararından sonra; Genel Merkez; kurultayı engelleme ve boşa çıkarma da taktikler üretmeye başladı. 

Bunlardan en önemlisi ise; Çağrı Heyetinin; yargı kararına dayanarak ilan ettiği 19 Haziran 2016 günü yapılacak olan Tüzük değiştirme Kurultayına; Bahçeli’nin, Genel Başkan olarak katılmayıp ve açılış konuşması yapmadığı takdirde; “Kurultayın, Hukuken ve usulen geçersiz sayılacağı” tehditleri.

 

Peki; Genel Merkezin bu iddiası ne kadar doğru, ne kadar Hukuki?

 

Bu karmaşayı, Türk siyasetinin önemi isimlerinden ve 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi öncesi; MHP Genel Merkezinin Başeğtimcisi ve aynı zamanda benimde Mamak Askeri Cezaevi D1 Koğuşunda birlikte çile doldurduğum, Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek’e sordum.

 

Çünkü Sayın Zeybek’te; DP Genel Başkan Adayı olarak 2011 yılında, şuan ki tartışmalı MHP Kurultayı gibi bir Kurultay yaşamış ve O zaman görevde bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk tarafından, çeşitli suçlamalarla hedef seçilmişti.

 

GENEL BAŞKAN HÜSAMETTİN CİNDORUK KONGREYE GELİP, AÇILIŞ KONUŞMASI YAPMADI 

Namık Kemal Zeybek; Tarihi ve emsal olacak Hukuki olayı şöyle anlattı; 

“2011 yılı; Demokrat Parti (DP) tabanı ve çok saygı duyduğum rahmetli ve Süleyman Demirel ile yine değer verdiğim Tansu Çiller hanımefendinin ısrarlı istemleri sonucu DP’ye Genel Başkan adayı oldum. Şuan, Bahçeli’nin rakiplerine karşı yaptığı çeşitli karalama kampanyası gibi, Hüsamettin Cindoruk’ta bana karşı bir karalama kampanyası başlatmıştı.. Deniliyordu ki; “Bizden olmayan, MHP ve BBP yöneticisi partiyi ele geçirecek, aman dikkat”

 

Kongre günü; Hüsamettin Cindoruk Kurultay salonuna gelmedi ve haliyle Genel Başkan açılış konuşması da yapılmadı. 6 Genel Başkan adayı yarıştık. Kongre yapıldı ve ben büyük bir çoğunlukla DP’ye Genel Başkan seçildim. Hiçbir Hukuki sorunda çıkmadı.

 

Şimdi: MHP’de ki de çok benzer bir durum.. Bahçeli’nin; Çağrı Heyetinin ilan ettiği 19 Haziran’da ki tüzük Kurultayına Genel Başkan olarak gelmeyip, açılış konuşması yapmaması Kurultayı Hukuki yönden etkilemez ve Kurultayı geçersiz kılmaz. Çünkü; Kendisine de ‘gel’ diye de Hukuki çağrı yapılmıştır”

 

Kaynak: haber2000

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.