anadoluverumelimedya.com

ŞOK! Almanya’dan Türkiye’ye DİPLOMATİK UYARI!

ALMANYA’DAN DİPLOMATİK UYARI

Almanya’nın, soykırım tasarısına evet oyu veren milletvekillerine ve tasarının kabulüne yönelik Türkiye tarafından dile getirilen eleştirileri görüşmek üzereTürk diplomatı görüşmeye çağırdığı öğrenildi.

Reklam alanı

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türk diplomatın son günlerde Federal Parlamentonun Ermeni soykırım kararı nedeniyle gelişen olayları görüşmek üzere, bugün Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı belirtildi.

Görüşmede, Türk diplomata geleneksel Türk-Alman dostluğunun hatırlatıldığı belirtilirken,Alman milletvekillerine yönelik son açıklamaların bu dostlukla bağdaşmadığı ve anlaşılır bulunmadığının da açıkça ifade edildiğine dikkat çekildi(Yeniçağ).

Haber işte böyle…

Almanya, Türkiye aleyhine bir yasa çıkarıyor ve Türkiye, Alman diplomatı çağırıp “Almanya’nın bu tavrının Türk-Alman dostluğuyla bağdaşmadığı ve anlaşılır bulunmadığı” uyarısı yapılması gerekirken, şu an Almanya bunu yapıyor!

Öyle ya Türkiye böylesi ağır diplomatik bir yola başvurmak yerine “kanı bozuklar” gibi ifadelerle bu vahim olayı ayağa düşürürse, AKP Hükümeti Meclis’in olağanüstü toplantısına katılıp sert bir karar almak ve bunu duyurmak yerine “Merkel bizi aldattı” gibisinden laflarla bu uluslararası sorunu olayı şahsileştirirse olacağı budur!

İşte görüyorsunuz; Alman Hükümeti Türk diplomatını çağırıp uyarıyor, “diplomatik dil kullanın, diplomatik davranın” diye uyarıyor, bizimkiler de seyrediyor!

Şimdi çıkmış AKP, Almanya’nın Namibya’ya yaptıklarını soykırım olarak ilan eden yasa teklifi Meclis’e sunacakmış!

AKP’nin anlaşılan Adana/İncirlik semalarında Alman savaş uçaklarının cirit attığından haberi yok; uyarı yapılacaksa eğer Almanya’ya, kapat üssü ve Alman uçaklarını geri gönder!

Sonuçta şu açık görülüyor ki, AKP Hükümeti’nin Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi yüksek bir gücü yönetmeye kabiliyeti yetmiyor!

SARIZEYBEK HABER

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.