anadoluverumelimedya.com

Kadınlardan Erdoğan’a ‘yarım kadın’ tepkisi: Yarım olan aklındır

İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de toplanan kadınlar, anneliği reddeden kadınları‘yarım’ ve ‘eksik’ olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı protesto ettiler.

Reklam alanı

Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan’ın da üyesi olduğu, iktidarın kadın ve aile politikalarına yakınlığıyla bilinen Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) yeni hizmet binası açılışında dün bir konuşma yapmıştı.

Bir kez daha kadınların tercihlerine dair düşüncelerini ifade eden Cumhurbaşkanı şöyle konuşmuştu: “Çalışıyorum’ diye annelikten imtina eden bir kadın, aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun, özgünlüğünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır, eksiktir, yarımdır.”

 

İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de biraraya gelen kadınlar, Erdoğan’ı sözlerinden dolayı protesto ettiler.

İstanbul’daki Galatasaray Meydanı ve Ankara’daki Sakarya Caddesi’nde toplanan kadınlar “Kadın düşmanlarından hesap soracağız” diyerek tepki gösterdiler.

Eskişehir Adalar’da da kadınlar, Porsuk Çayı üzerindeki bir köprüye “Anneliği reddeden kadın yarımdır’ diyenlere: Kadın kadındır yarım aklındır” yazılı pankart astılar.

diken

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.