anadoluverumelimedya.com

“Biz Hitler Almanya’sı istemiyoruz”

Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal şubesinin ev sahipliği yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği İstanbul Çalıştayı Kartal Ada Hotel’de yapıldı.

Reklam alanı

Çalıştaya Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ADD İstanbul bölge sorumlusu Zuhal Özen Manoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Tolga Akgün, Hüseyin Emre Altınışık, Genel Sekreter Ömer Tanık, Genel Sayman Dursun Gök ve İstanbul Atatürkçü Düşünce Derneği Şube başkanları katıldı.

“Burada olmamız uyanışın bir kıvılcımıdır”

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan ADD Kartal şube başkanı Gürsel Öğüt, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ölümüyle 1938’de başlayan karşı devrim sürecinde Türkiye bugün yönetim gücünü yitirmiş, kendi içinde kararlar alamayan bağımlı bir ülke durumuna getirilmiştir. Ulusun varlığını ayakta tutan ekonomik, siyasi ve kültürel değerler sinsice hazırlanan programlarda ortadan kaldırılmaya çalışılmış ve bu kararlarla emperyalistler büyük ilerleme sağlamıştır. Kararlar Washington ve Brüksel’de alınmış Ankara’da uygulamaya konulmuştur. Türkiye’mizi bugün Osmanlı İmparatorluğunun parçalanmasıyla sonuçlanan son zamanlardaki benzer süreci yaşatmaktadırlar. Ekonomik, siyasi ve kültürel bağımlılık getirmekle ulusun dayanak noktalarını oluşturan ülke kaynakları sınır tanımaksızın yabancılara devredilmektedir. Ulusal sermaye ve tarımımız ayrıcalıklı yabancı sermayenin baskısı altına sokulmuş, eşit olmayan haksız bir rekabet ortamında yok olmaya terkedilmiştir. Yönetimsizliğin neden olduğu işsizlik yaygınlaşarak tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Yatırım yapılmamakta borca tabi tüketim teşvik edilerek arttırılmaktadır. Şirketler, bankalar ve topraklar büyük bir hızla yabancıların eline geçmektedir. Bu durumda ekonomik güç kaybı telafi edilemez boyutlara ulaşırsa içine girilen süreçte ulusumuz kaçınılmaz çöküş noktasına gelecektir. Cumhuriyet, cumhuriyetin verdiği olanaklarla yönetime gelenler tarafından ve cumhuriyetin kurduğu kurumlar kullanılarak adım adım ortadan kaldırılmaktadır. Bu gelişmeler karşısında ulusta bir uyanış oluşmakta ve toplumun değişik kesimlerine yayılmaktadır. Bugün Atatürkçü Düşünce Derneği’nin İstanbul şubelerinin bir araya gelmesi de bu uyanışın bir kıvılcımıdır” dedi.

“Hedef cumhuriyet”

Açılış konuşmasından sonra kürsüye davet edilen ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan yeni anayasa ve başkanlık tartışmaları hakkında konuştu. Çölaşan, “Bizim önümüze ne şekilde getirirlerse getirsinler konu hep aynı. Cumhuriyet yıkıcılığı bir karşı devrim şuanda iş başında dolayısıyla her hâlükârda cumhuriyetin 21, 24 anayasasıyla girmiş olan o kurucu kitleler, kurumlar, kazanımların tümü hedefte. Hedef cumhuriyet. İkinci bir şey var. Parlamenter sistem artık bitti başkanlık gelsin diye sunulan aslında bu ikinci tuzağın aslının Recep Tayyip Erdoğan’a hilafet özlemli bir başkanlık. Hitler benzeri resimlerine dikkat edin sokaklarda resimlerin şekli bile değişti. Bu çerçevede bir başkanlık hediye edilmesi isteniyor. Şuanda halkın ona bu inisiyatifin halkın vermeyeceği gözüktüğü içinde partili cumhurbaşkanlığına dönüş yaptılar ama zaten programlarında a ve b olarak bu var. A başkanlık, b partili cumhurbaşkanlığı. İsmail Kahraman’ın vermiş olduğu 2012’de de meclise gelen, anayasa komisyonunda tartışılan iki yılımızı boşuna geçirtirmiş olan bir sürecin anayasası. Aynı anayasa, aynı ilkeler önümüze kondu işte aldığı tepkilerden biraz geri attılar ve sadece anayasanın 101. Maddesinde değişiklik yapmak suretiyle partili cumhurbaşkanlığı monte etmek suretiyle yeni teklif önümüze geldi. Ama her ikisi de Birlik Vakfı’nın hazırlamış olduğu anayasada var. Hiç proje değişmedi, yapı hiç değişmedi, hedef hiç değişmedi. Tuzağın birincisi, Atatürk, devrimler ve cumhuriyet değerlerini, ilkelerini 21,24 anayasa ruhuyla kaldırılması. Bunu sivil anayasa, ideolojik anayasa adıyla yapıyorlar” dedi.

Çölaşan konuşmasından sonra Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e, Öz’e Atatürkçü Düşünce Derneği’ne vermiş olduğu katkılarından dolayı plaket verdi. Başkan Öz’e Atatürkçü Düşünce Derneği’ne vermiş olduğu katkılarından dolayı teşekkür eden Çölaşan, kendi elleriyle Başkan Öz’e ADD rozeti taktı.

“Biz Hitler Almanya’sı istemiyoruz”

Yeni anayasa ve başkanlık sisteminin bir tuzak olduğunu söyleyen Çölaşan,  “Egemenlik Türk milletine aittir kavramının egemenliğin paylaşılması, bölünmesi alanlar itibariyle etnik temelde, dini temelde şimdi olmasa bile gelebilecek bir çerçevede bir bölünme senaryosu var. Biz tuzağa üç ana konuda olduğunu biliyoruz. Türklük ve cumhuriyet, bunun karşısında gelebilecek ve bölünme, Osmanlı eyalet sistemlerine benzer bir yapı diye sundukları onların metninden alarak söylüyorum o yapıyı doğrudan Kürdistan demiyorlar Osmanlı’nın eyalet yapısına benzer bir yapı neden olmasın diyorlar. Tabi bu arada Tayyip Erdoğan’ın diktatörlüğü. Bunu anlatıyoruz ama bunu anlatırken ben bir saptamayı geçen gün gazetede okudum. Kadri Gürsel’in Nazi imparatorluğunun yükselişi ve çöküşü. Demokrasi sahteciliğinden politik manipülasyon ve propaganda tekniklerine kadar uzanan bir siyaset teknolojileri noktasında Hitlerle Tayyip Erdoğan’ın benzerliklerini alıyor. Bu yazıyı okuduktan sonra bütün resimlerine baktım gerçekten böyle ve çok sert bir ifade kullanıyor. Hatırlayın yine ona bir soru sorulmuştu. Bir üniter devlet yapılanmasında başkanlık olur mu diye  “Hitler Almanyası’nda var örnek” dedi. niye dedi çünkü zaten onun dersini çalışıyor. Aktroller boşuna değil bu çerçeve içerisinde basını ele geçirişi, iş adamlarını ele geçirişi bütün onların üzerindeki yaptığı yapılanma teknik olarak her yoluyla var orada. Almış o tabanı kafasında da o yer etmiş soru aniden sorulunca ifşa etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni anayasaya şu anda ihtiyacı yok. Bu anayasada tartışma noktasına girmemeliyiz.  Biz sadece şunu söyleyeceğiz. Biz Hitler Almanya’sı istemiyoruz” dedi.

kartal.web.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.