anadoluverumelimedya.com

CHP’den Diasporaya 100. yıl hediyesi

Zihni Erdem / Ankara

Reklam alanı

ABD ve AB sözde Ermeni Soykırımının 100. yılı için anma hazırlıklarını sürdürürken CHP de boş durmadı. CHP, Kurtuluş Savaşını ve Türkiye Cumhuriyeti’ni soykırımcı ilan eden Erdal Doğan’ın eşini kontenjandan İstanbul 2. Bölgeden 1. Sıra adayı yaptı. Kılıçdaroğlu yapılan uyarıları da dinlemedi. “Kim, nasıl anlam verirse versin” diyerek Doğan’ın adaylığında ısrar etti. Selina Özuzun Doğan adaylığının açıklanmasının hemen ardından Agosgazetesine yaptığı açıklamada, adaylık teklifinin çok yeni ve birinci sıradan aday gösterilmesinin ise sürpriz olduğunu belirtti. Doğan, adaylığının CHP içindeki değişimin en önemli kanıtı olduğunu kaydederek, adaylığının Ermeni soykırımının 100. yılına gelmesinin simgesel bir anlamı olduğunu ve bunun CHP’ye olumlu yansımaları olacağını söyledi.

TÜRKİYE’Yİ ŞİKAYET ETTİ

Selina Özuzun Doğan’ın eşi Erdal Doğan’ın hem CHP’yi hem de Mustafa Kemal Atatürk’ü soykırımcılıkla suçladığı ve Türkiye’yi uluslararası mahkemelere şikayet ettiği de ortaya çıktı. Sözde “Soykırım” iddialarının tanınması için hukuki yol arayan ve bunun için mahkeme kararı çıkarma arayışında olan Doğan, bu amaçla, Türkiye hakkında, “Kültürel soykırım” yaptığı gerekçesiyle Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi(UCM)’ye dilekçe vermiş.

Erdal Doğan’ın bir özelliği daha var. Doğan; Zirve, Poyrazköy Davasının müdahil avukatı. Zirve davasının Ergenekon tertibi ile birleştirmesi ve yurtseverlerin daha ağır cezalara çarptırılması için çaba gösterenlerden.

KILIÇDAROĞLU: BU DÜNYAYA ÖNEMLİ MESAJ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni milletvekili adayı tablosunu Hürriyet’e değerlendirirken, “Ermeni kökenli Selina Özuzun Doğan da var ki Ermeni kimliğinden öte bilgisi, birikimi ve eğitimiyle TBMM’de bize büyük katkı sağlayacak. Uzmanlık komisyonlarında faydalanacağız. Ayrıca dünyaya da önemli bir mesaj” dedi. Kılıçdaroğlu, ‘Ermeni Tehciri’nin 100’üncü yılında Selina Özuzun Doğan’ın aday gösterilmesi’yle ilgili değerlendirmeler hakkında ise “Kim, nasıl anlam verirse versin. Bizim için bütün anlamlar geçerlidir” yorumunu yaptı.

CHP TÜRKİYE’Yİ ARKADAN HANÇERLEDİ’

Talat Paşa Komitesi Başkanı İsmail Hakkı Pekin de yaptığı açıklamada CHP’nin Ermeni soykırımı yalanını savunan birini aday göstermesine tepki gösterdi. Pekin şunları söyledi:

“Talat Paşa Komitesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran bir partinin Türkiye Cumhuriyeti’nin illegal bir devlet olduğunu, Ermeni Soykırımı üzerine kurulduğunu iddia eden bir kişiyi kontenjandan 1. sıradan aday göstermesi esef vericidir. CHP bu tavrıyla Ermeni Soykırımı yalanına destek olmuştur. Bu tutum ülkenin birliğine değil bölünmesine hizmet eder. Bu kararın sözde Ermeni soykırımı iddialarının 100. yılına rastlamış olması da ayrıca üzüntü vericidir. Başta ABD olmak üzere batılı birçok ülke soykırım yalanı bahanesiyle Türkiye aleyhine karar almaya çalışırken CHP bu tavrı ile Türkiye’yi arkadan hançerlemiştir. CHP’ye oy vermeyi düşünen vatandaşların bu konuyu dikkate almalarını öneririm.

SOYKIRIM YOKTUR’ DİYEN ADAY LİSTE DIŞI

Selina Özuzun Doğan tercihi, PM’ye ismi Iğdır 2’nci sıradan milletvekili adayı olarak giren Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Genel Başkanı Göksel Gülbey’in isminin çizilmesine de neden oldu. “Ermeni bir adayı liste başı yapıyorken Göksel Gülbey’in Iğdır’dan listeye girmesi tezat olur” uyarısı üzerine Kılıçdaroğlu, PM’den ismi değiştirme yetkisi aldı ve bu yetkiyi kullandı. Birinci sıradaki Adil Aşırım’a dokunmayan Kılıçdaroğlu 2. sıradaki Gülbey’in yerine İrfan Bakır’ı getirdi.

DOĞAN: DERSİM DE SOYKIRIM

Erdal Doğan, Kürmeş Derneği’nin internet sitesinde, “Dersim soykırımı” başlıklı yazısında açıkça Atatürk’ü “soykırım”cılıkla suçladı. Doğan, Alevileri de cellatlarına aşık olanlara benzetti.

1937-38 tarihindeki askeri harekatla Dersim’i tümden “imha etmenin” amaçlandığını öne süren Doğan, “Bu bölge özelinde gerçekleşen tüm süreci ve yaşananları dikkate aldığımızda soykırımı Dersim Soykırımı diye adlandırmak en doğru yaklaşım olacaktır” dedi.

Ermenilerin 1915’den beri maruz kaldıkları mağdurlukların halen devam etmekte olduğunu görüşünü savunan Doğan, sözde “Soykırım” iddialarının tanınması için yapılacak hukuki girişimlerle ilgili de bilgi verdi.

CHP’NİN DOĞAN’I ADAY GÖSTERMESİ ANLAMLI’

Doğan’ın rakibi Vatan Partisi İstanbul 1. Bölge 1. Sıra adayı Tayfun İçli, CHP’nin kontenjandan aday gösterdiği Selina Özuzun Doğan ve açıklamaları ile ilgili olarak şunları söyledi: “Çok talihsiz bir açıklama. Kurtuluş savaşını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu da içine alan emperyalist bir yalanın CHP İstanbul 2. Bölge kontenjandan 1. Sıra adayına yaptırılmış olması bir rastlantı değildir. Anlaşılan o ki Yeni CHP ülkeyi bölme, milleti ayrıştırma parçalama şeklindeki emperyalist oyuna ortak olmuştur. Bu açıklamanın soykırım yalanının 100. yılında yapılması ve bu kişinin de simgesel olarak aday gösterilmesi anlamlıdır. Yeni CHP yönetiminin bu kararı Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı saygın Ermeni yurttaşlarımızı da incitmiştir. CHP Ermeni soykırımı iddialarını destekleyen değil reddeden bir Ermeni kökenli vatandaşımızı aday gösterseydi Türkiye’nin birliğine hizmet etmiş olurdu.

aydinlikgazete

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.