anadoluverumelimedya.com

Türkiye’yi Çok Ciddi Sıkıntı Bekliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger Amerika’da yargılanan Reza Zarrab davası ve Pay Pal nedeniyle ekonominin çökebileceğini açıkladı.

Reklam alanı

CHP Genel Merkezinde basın toplantısı yapan Aksünger  “Ülkeyi yönetenler sorumsuzluk içinde. Siyasi ve ekonomik olarak bizi bekleyen riskler var. ABD’de Türk bankacılığıyla ilgili kara para noktasında konuşuluyor. 6 banka özellikle. Eğer bu iddianın altı doldurulursa geri dönülmez şeyler yaşanacaktır. Bazı insanlara müsterih olup olmadıklarını soruyorum”dedi.

2013 yılında MİT’in Başbakanlığa yazdığı raporda Sarraf’la ilgili notlar yer aldığını anlatan Aksünger şöyle devam etti:

Bugün bu notlar ABD’de konuşuluyor. TBMM Başkanlığına dilekçe verilmiş soruşturma komisyonu açılması için.
Davada takipsizlik kararı verenler müsterih mi?
Komisyonda son dakikada çark eden AKP’li üyeler müsterih mi?
Hayırsever işadamı diyenler müsterih mi?

SIKINTININ FARKINDA DEĞİLLER
Önümüzdeki yaşanacak sıkıntıların farkında değiller. Siyasi ikballeri açısında bu davayı umursamıyorlar. Bu davayla ilgili eşinin (Emine Erdoğan) adı davada konuşuluyor. Neden sessiz?
Tedbir alırlarsa kurban verecekler. Tedbir almazlarsa şantaj konusuysa kimin kime ne verileceği tartışılacak. Türkiye’nin menfaatine olmayacak neyi verecekler? Suriye mi, Güneydoğu mu?
Konuya müdahil değiliz. Ülke menfaatleri sorumluluğumuz. Uyarıyoruz. Girişimleri yapmak zorundasınız. Bankacılık sistemi çökebilir. Sosyal ve ekonomik yaşamın riske girme ihtimali var. İnanılmaz çöküşü başlatabilirsiniz.

Detaylı belgeleri açıklayabilirim. Ama Savcı iddianameye sürekli bir şeyler ekliyor. NSA operasyonu aslında. ABD belgelere hakim. Bu belli oldu. Daha çok kişiyi içeri sokacaklar. Ülkemiz açısından sıkıntılı süreç. Bunlar yaşanırken bizi ilgilendirmez diyorlar. Bu aslında bizi her konudan daha çok ilgilendiriyor. Adım atılmazsa risklerle karşı karşıyayız.

Dünyanın neredeyse yarısı e ticarette aracısı Türkiye’den çekilme ve faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. 200 milyar dolarlı hacmi olan şirket. Dünyanın en büyüğü. İlginç bir durum var. Türkiye’den ne istedi? Kendisi mi istiyordu? Finans sektörüyle ilgili sıkıntı mı olacak? Bunu düşündü! ABD’de e ticaretin yüzde 30’u bu şirket üzerinden yapılıyor. Basit değil bu konu. Ciddi bir konu. Gelecek açısından emareler gösteriyor. Kısa vadede sıkıntının oluşmasını birileri görüyor mu acaba?

ABD salonlarında alınan kararlara savunmasız kalacağız. Yabancı paralar konusunda ciddi sıkıntılar olur. Milli menfaatler dediğimiz için çağrı yapıyoruz. Gerekli konular masaya yatırılmalı. Uluslararası anlaşmalar gereği Türkiye’de yargı süreci başlamalı…

yakinplan

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.