anadoluverumelimedya.com

CHP’li vekil: Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, bu yanlıştan dönmelidir

CHP Bursa milletvekili Ceyhun İrgil, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. ( Murat Kaynak - Anadolu Ajansı )

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil,   Mecliste düzenlediği basın toplantısında, dün yaptıklarıTBMM  Milli eğitim, Kültür, Gençlik ve spor Komisyonu toplantısında çok önemli bir  gelişme yaşandığını söyledi. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’ın, dün gerçekleştirilen toplantı arasında  kendilerine “ağustos ayında öğretmen ataması yapılmayacağını” ifade ettiğini  aktaran İrgil, bunun, 400 bin öğretmen adayının umutlarının ve hayatları ile  ilgili planlarının bozulması anlamına geleceğini dile getirdi.

Reklam alanı

İrgil, 18 yıldır ağustosta öğretmen ataması yapıldığını, ilk kez bu  dönemde atama yapılmayacağını belirterek, bir önceki Milli Eğitim Bakanı Nabi  Avcı’nın “Kimse merak etmesin öğretmenlerimiz ağustos ayında atanacak” dediğini;  yeni bakanın ilk icraatının “atanamayan öğretmenler için bu kötü haberolduğunu”  söyledi.

Son KPSS‘ye 450 bin öğretmen adayının katıldığını belirten İrgil,  şunları ifade etti:”Ağustosta atama yapılmayacaksa temmuzda neden ikinci sınavı  yapıyorsunuz? Bu insanların psikolojisi ne olacak? Bu insanlar bu sınava nasıl  girecekler? Dünden bana birçok tepki geldi. Aralarında çok acı, tedirgin edici  tweetler de var. ‘İntihar edeceğim’ diye tweet atan öğretmen adayları var. İnsan  ne yapacağını bilemiyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu yanlıştan geri dönmeli.  Ağustos ayında 50 bin öğretmen atanmalı. Bu insanların onurlarıyla, umutlarıyla  oynamayın. Bu insanlara verdiğiniz sözü tutun.”

milliyet
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.