anadoluverumelimedya.com

Alman Milletvekilinden Alman Meclisi’ne Sözde Ermeni Soykırımı Önergesi Tepkisi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İstanbul Büyükçekmece ve Almanya Gelsenkirchen “kardeş şehir“ kurucu başkanı, Gelsenkirchen Büyükşehir Eski Belediye Başkanı ve CDU Milletvekili Oliver Wittke, ile Berlin’de biraraya gelerek, Almanya Parlamentosu’nda oylanacak sözde Ermeni soykırımı önergesi ilgili görüştü.

Alman Milletvekilinden Alman Meclisi’ne Sözde Ermeni Soykırımı Önergesi Tepkisi
Reklam alanı

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İstanbul Büyükçekmece ve Almanya Gelsenkirchen “kardeş şehir” kurucu başkanı, Gelsenkirchen Büyükşehir Eski Belediye Başkanı ve CDU Milletvekili Oliver Wittke, ile Berlin’de biraraya gelerek, Almanya Parlamentosu’nda oylanacak sözde Ermeni soykırımı önergesi ilgili görüştü. Görüşmenin sonunda Alman Milletvekili Wittke, Alman Meclisi’ne “Ermeni kararının hiçbir tarafa bir yararının olmayacağını ve geri çekilmesi gerektiğini” savunan bir önerge verdi.

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Almanya Parlamentosu’nda oylanacak sözde Ermeni soykırımı önergesi ile ilgili tasarının Meclis’ten geri çekilmesi için Berlin’de görüşmelerini sürdürüyor.

 

Başkan Dr. Akgün ile görüşmesinin ardından bir açıklama yapan Başbakan Merkel’ın partisi Hristiyan Demokrat Birliği Partisi (CDU) Milletvekili Wittke, eğer tasarı geri çekilmezse bir grup arkadaşıyla birlikte 2 Haziran’daki oylamaya katılmayacaklarını belirtti. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Eski Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı da olan Wittke şunları söyledi: “Bu işin ne Almanya’ya ne de Türkiye’ye bir faydası var. Eğer karar alınırsa iki ülke ilişkilerini olumsuz etkilenir. Bu iş tarihçilerin işidir. Güncel siyasi meselelere alet edilmemeli. Önergede bunlara da değiniyorum.” dedi.
haberdar
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.