anadoluverumelimedya.com

Rus Nükleer Enerji Kurumu: Akkuyu anlaşması geçerliliğini koruyor

Rus Nükleer Enerji Kurumu: Akkuyu anlaşması geçerliliğini koruyor

Reklam alanı

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkan Yardımcısı Kirill Komarov, Türkiye ile Akkuyu nükleer güç santrali projesi için imzalanan hükümetlerarası anlaşmanın halen yürürlükte olduğunu söyledi.

Moskova’da düzenlenen nükleer enerji fuarı ‘Atomexpo-2016’a katılan Komarov’a, Rusya ile Türkiye arasındaki krizin Akkuyu’daki projeye etkisi soruldu.

“Türkiye ile imzaladığımız bir hükümetlerarası anlaşma var ve bu anlaşma geçerliliğini koruyor” yanıtını veren Komarov, “Anlaşmaya göre, Rosatom nükleer santralin hizmet süresinin sonuna kadar yüzde 51 hisseye sahip olmaya devam edecek. Ancak şirket, Türk hükümetinin onayıyla hisselerinin yüzde 49’a kadarlık bölümünü stratejik yatırımcılara satma hakkını da elinde bulunduruyor” diye konuştu.

24 Kasım’da Rus Su-24 savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesinden sonra Türk-Rus ilişkilerinde gerginlik yaşanmıştı. Rusya’nın Türkiye’ye karşı uyguladığı ekonomik yaptırımlar, Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşası ile ilgili soru işaretleri yaratmıştı.

sputnik

görsel: sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.