anadoluverumelimedya.com

FATİH skandalı: Okullara haciz geliyor

Birçok okul, VPN adı verilen indirimli internet ücretlerini ödeyemedi. Türk Telekom da ödenmeyen faturalar nedeniyle okullara “borç bildirim” mektupları göndermeye başladı. Türk Telekom’un uyarıya rağmen VPN faturalarını ödemeyen okulların önce internetini kesip sonra da haklarında icra takibi başlatacağı bildirildi. Bu durumda okullarda haciz işlemleri de gündeme gelecek.

325 MİLYON LİRA

Reklam alanı

Milli Eğitim Bakanlığı proje kapsamında öğrencilere 750 bin adet tablet dağıttı. 2020’ye kadar 10 milyon 600 bin öğrenciye daha tablet dağıtılacak. Bakanlık, proje için bugüne kadar 325 milyon lira harcadı.

Fatih Projesi için altyapı işlemleri tamamlanan ülke çapındaki okullara, Türk Telekom tarafından VPN (sanal özel ağ) hizmeti verilmeye başlandı. Firma hızlı ve kesintisiz iletişim için okullara özel indirim uyguladı. Ancak okullar internet faturalarını ödeyemedi. VPN faturalarının kim tarafından ödeneceği dahi halen netlik kazanmadı. Birçok okul yönetiminin gelen faturaları nasıl ödeyeceğini kara kara düşündüğü bildirildi.

İNTERNET KESİLDİ

Türk Telekom internet faturalarını ödemeyen birçok okulun internet hatlarını kesmeye başladı. Firma, Ankara, Kastamonu, Hatay ve Kırşehir’deki bazı okullara avukatları aracılığıyla borç bildirim mektupları da gönderdi. Yakında ülke çapındaki okullarla ilgili icra takibi başlatılacağı tahmin ediliyor.

SÖZCÜ, firma avukatı Etem Anıl Kartal tarafından Hatay Erzin’de bulunan Bahri Çelen Anadolu Lisesi’ne gönderilen borç bildirim mektubuna ulaştı. Mektupta, okulun 7 ayrı ödenmemiş faturasının toplamının 11 bin 986 TL olduğuna dikkat çekildi. 3 Mayıs’ta okul yönetimine gönderilen uyarıda şöyle denildi:

“Şirketimiz tarafından sunulan hizmetlere ilişkin, kurumunuz adına kayıtlı bulunan 2011516567077 numaralı TT VPN hizmetine ait aşağıda detayı belirtilen borç miktarının, bu mektup gönderim tarihine kadar ödenmediği tespit edilmiştir. Şirketimizin, yıllardır tüm kamu kurum ve kuruluşlarına sunduğu hizmet kalitesini, kamu yararına hizmet etme misyonunu göz önünde bulundurarak, hizmetlerde sürekliliğin sağlanabilmesi için ödemelerin düzenli olarak yapılması önem arz etmektedir”

HATIRLAYAN VAR MI?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara milletvekili Prof. Dr. Zühal Topcu da bu konuda yaptığı açıklamada, “Fatih Projesi’ni hatırlayanınız var mı? 2014’de Fatih Projesi’nin bitmesi gerekiyordu, ama şu anda kimse bahsetmiyor. Ne kadar para harcandı? O kaynaklar nasıl bölüştürüldü ve şimdi durumu nedir? Her öğrenciye bir tablet dağıtılacaktı ve her sınıfa da etkileşimli tahta dağıtılacaktı, ne oldu onlar?” diye sordu.

sozcu

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.