anadoluverumelimedya.com

PKK’ya bilgi sızdıran Kızılay il başkanı casusluktan tutuklandı

15 Mart’ta başlayan Yüksekova operasyonunun 25 gün önce deşifre edilmesiyle ilgili Kızılay İl Başkanı tutuklandı.
Yüksekova’daki operasyonların detayları 25 gün önce terör örgütüne yakın sitede yayınlanmıştı. Kızılay İl Başkanı, valilik yazısını örgüte sızdırdığı iddiasıyla ‘casusluk’ suçundan tutuklandı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 15 Mart günü başlayan operasyon ile ilgili resmi yazı operasyon başlamadan 25 gün önce PKK’ya yakın bir siteden sızdırılmıştı.

Reklam alanı

Hükümete yakın medyada bazı yazarların sözde ‘paralel asker ve polislerin’ sızdırdığını iddia ettiği yazıyı Hakkari Kızılay İl Başkanı sızdırdığı belirtildi. Hakkari Kızılay Şube Başkanı Fadıl Alçiçek, operasyon yazısını sızdırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

‘GİZLİ BELGELERİ AÇIKLADI’

HDP Hakkari İl Eş Başkanı Metin Besi il binasında, Kızılay Hakkari Şube Başkanı Alçiçek ise evinde gözaltına alındı. Emniyet’teki sorgularının ardından Besi ve Alçiçek mahkemeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan Besi ve Alçiçek, tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Besi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Alçiçek ise TCK’nın 329/ 1-2 maddesi olan ‘Devletin gizli kalması gereken belgeleri casusluk maksadıyla açıklamak’ iddiasıyla tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

YAZI KIZILAY’DAN ÇIKTI

15 Mart günü başlayan Yüksekova operasyonu öncesinde Hakkari Valisi başkanlığında yapılan toplantıda alınan karar yazısı PKK’ya yakın bir siteden 21 Şubat günü yayınlanmıştı. Yüksekova’daki operasyonda yapılacakların sıralandığı yazı, Hakkari’deki 19 kuruma gönderildi.

Yazının gönderildiği yerlerden Hakkari Kızılay İl Başkanı bu yazıyı sızdırdığı iddiasıyla ‘casuslukla’ suçlanarak cezaevine gönderildi. Alçiçek, 7. Kez başkan seçilmişti.

‘PARALEL’ İDDİASI YİNE YALAN

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 12 Nisan 2016’da ‘Yüksekova operasyonunu kim sızdırdı?’ başlıklı bir yazı kaleme almıştı. 15 Mart’ta başlayan Yüksekova operasyonunun 25 gün önce deşifre edildiğini açıklayan Selvi, Hakkâri Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’nden çıkan yazının 6 gün sonra “İşte Gever’e gizli operasyon belgesi” başlığı altında PKK’ya yakınlığı ile bilinen Dicle Haber Ajansı’nda yer aldığını belirtmişti. DİHA’nın servis ettiği belgeyle ilgili, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Şehit sayısında artış paralel yapıya mensup polis ve askerlerden kaynaklanıyor. İstihbarat zafiyeti olabiliyor. Bunun nedeni bu yapının elemanları” açıklamasını köşesine taşıyan Selvi, paralel yapı iddiasıyla Doğu’ya sürülen polislerin bunu sızdırdığını iddia etmişti. Kızılay Başkanı’nın tutuklanması iddiaların doğru olmadığını gösterdi.

Özgür Düşünce

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.